Luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat la 10 zile după ce a fost condamnat la moarte

Luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat la 10 zile după ce a fost condamnat la moarte

Luptătorul iranian Navid Afkari a fost executat în închisoarea Abel-Abad din Shiraz, la doar zece zile după ce a fost condamnat la moarte pentru înjunghierea mortală a unui paznic, în 2018, scrie  Reuters

Sportivul și-a susținut nevinovăția, spunând că a fost forțat, sub tortură, să declare crima. Și avocatul său a a afirmat că nu există dovezi clare ale vinovăţiei lui Afkari.

Acest caz a atras atenția și oficialilor internaționali şi a grupurilor de apărare a drepturilor omului. Preşedintele Statellor Unite ale Americii, Donald Trump, a solicitat Iranului să nu îl execute pe tânărul în vârstă de 27 de ani.

După China, Iranul este statul  care execută  cei mai mulți condamnați. În ciuda faptului că a avut de-a face cu  cel mai mare focar din Covid-19 din Orientul Mijlociu , care a provocat o criză economică uriașă, autoritățile iraniene nu au încetat să pună în aplicare condamnările la moarte în această perioadă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...