Lupte brutale la Avdiivka: armata rusă și-a intensificat bombardamentele și încearcă să avanseze cu forțele terestre

Lupte brutale la Avdiivka: armata rusă și-a intensificat bombardamentele și încearcă să avanseze cu forțele terestre

Forțele armate ale Rusiei și-au intensificat bombardamentele aeriene și încearcă să avanseze cu forțe terestre la Avdiivka, dar suferă pierderi grele, relatează Reuters.

Avdiivka FOTO Profimedia

„Luptele continuă. În ultimele două zile, ocupanții au mărit numărul de atacurilor aeriene cu bombe ghidate lansate din avioane Su-35”, a declarat la televiziunea națională Oleksandr Ștupun, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

„Inamicul aduce, de asemenea, din ce în ce mai multă infanterie. Dar când au încercat să desfășoare vehicule blindate alaltăieri, două tancuri și alte 14 vehicule au fost arse”, a adăugat oficialul militar ucrainean.

Potrivit acestuia, forțele armate ale Ucrainei au respins opt atacuri în ultimele 24 de ore asupra acestei localități din regiunea Donețk cunoscută pentru vasta sa uzină de cocsificare.

Șeful administrației militare din Avdiivka, Vitaliy Barabaș, a declarat la rândul său pentru agenția de presă Ukrinform că pierderile rusești sunt estimate la minimum 3.000-4.000 de morți și alți 7.000-8.000 de răniți.

„Nici măcar o singură clădire” nu a scăpat neatinsă la Avdiivka, unde au mai rămas 1.500 din cei 32.000 de locuitori de dinainte de război, a precizat Barabaș.

Oficialul ucrainean a explicat motivația rușilor de a cuceri cu orice preț acest oraș. „Este foarte simplu, (vorbim de, n. red.) Avdiivka și de poziția sa strategică. (Orașul, n. red.) este situat pe înălțimi și se poate vedea Donețk de aici”, a spus Vitali Barabaș.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?