Lupte de putere la vârful AUR?

Lupte de putere la vârful AUR?

AUR a trecut de 20%, spune un sondaj. Altele zic că e aproape. Importante sunt însă perspectivele. Iar prezentul și mai ales viitorul apropiat indică o luptă pentru putere între cei doi co-președinți: George Simion și Claudiu Târziu, scrie Andrei Bădin pe flux24.ro .

Prezent duminică seară la B1, Târziu a tăcut aprobator în timp ce Silviu Mănăstire ștergea pe jos cu Simion. Mai mult a spus că anunțul acestuia privind numirea lui Călin Georgescu în funcția de președinte de onoare nu e real deoarece decizia nu a fost aprobată de Congresul formațiunii, de fapt o alianță între niște partide necunoscute.

Mai multe grupări și Congresul: Am prevăzut de acum un an imediat după scandalul Șoșoacă că în AUR sunt mai multe grupări care mai devreme sau mai târziu se vor înfrunta. În primul rând grupările Simion și Târziu, dar mai sunt și vreo 2-3 dar mult mai micuțe. Iar Târziu referindu-se la un Congres a pus clar problema ecuației de putere de la vârful AUR. Nu știm acum dacă și Congresul AUR va fi cu țipete și urlete ca recentul Congres al PNL…Cert e că pentru AUR e bine să aibă loc cât mai curând!

Reticența suveraniștilor: Conflictul din ce în ce mai fățiș de la vârful alianței vine și pe fondul ținerii la ușa suveraniștilor a lui George Simion. La recenta reuniune de la Madrid, dar și la cea de acum câteva luni de la Varșovia. Se pare că în special Viktor Orbán nu pare deloc dispus să se alieze de exemplu cu Dan Tănase, parlamentar AUR, care în vremea când era activist civic a dus un război cu UDMR și grupările pro Ținutul Secuiesc. De asemenea insistența unora de a lega de AUR eticheta antisemită explică reticența unora. Nu analizăm acum dacă acuzațiile sunt sau nu corecte, dar rezultatul este vizibil: în ciuda tangoului jucat de George Simion cu conservatorii polonezi, ceilalți suveraniști nu par deocamdată deloc convinși să se alieze cu AUR, preferând PNȚCD, care în afară de Cristian Terheș nu mai reprezintă nimic.

AUR are o mare problemă cu cadrele și cu ideile: În Parlament din partea AUR a intrat numai cine nu a vrut în rest avem de-a face cu o faună de mult mai proastă calitate decât PPDD-ul pe vremuri.

AUR are, de fapt, o singură idee: fără restricții în coronavirus, ce-i drept una care are suport popular. Dar este mult prea puțin. Dacă pandemia se încheie anul acesta dispare principala temă a AUR. În rest nu există nici măcar o schiță de program economic/social ca să ne putem pronunța dacă ideile sunt bune sau proaste. Pur și simplu nu există…

Și mai putem continua. Personal cred că avem nevoie de un partid suveranist. Dar unul coerent, cu oameni respectați, cu un program serios. Deocamdată dincolo de beția sondajelor nu avem decât o formă fără fond care riscă să se spargă ca un balon de săpun și care va ajuta partidele main stream.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia