Lupte grele pe malul stâng al Niprului. Rușii ar fi distrus un cap de pod al ucrainenilor VIDEO

Lupte grele pe malul stâng al Niprului. Rușii ar fi distrus un cap de pod al ucrainenilor VIDEO

Guvernatorul instalat de ocupația rusă în regiunea Herson susține că forțele rusești au eliminat un cap de pod stabilit de ucraineni pe malul stâng al Niprului, relatează CNN.

Imagini cu un atac asupra unei poziții ucrainene pe malul stâng al Niprului FOTO Captură Twitter

"Noaptea trecută, membrii grupului de trupe "Dnepr" au curățat în sfârșit teritoriul de pe malul stâng, în apropiere de podul Antonovski. Luptătorii forțelor speciale au efectuat un atac surpriză din spate, apropiindu-se dinspre râu într-o barcă. Până la ora 3 dimineața, poziția strategică și hotelul, unde se aflau cuibăriți luptătorii ucraineni, au fost capturate.. Asta a fost, nu mai există capete de pod (ucrainene) pe malul stâng", a declarat guvernatorul instalat de Kremlin în regiunea Herson, Vladimir Saldo, într-o postare pe Telegram.

Canalul de telegram „Rybar”, afiliat Kremlinului, a relatat că forțele rusești s-au simțit obligate să lanseze o rachetă Iskander asupra intrării sudice a podului Antonovski, unde forțele ucrainene au făcut unele progrese, stabilind un mic cap de pod acolo, potrivit The Drive.

A apărut și o înregistrare video a unui atac în acea locație, dar nu este confirmată o lovitură cu Iskankder. Oficialii ucraineni nu au au făcut comentarii asupra situației.

"Militarii din grupul Dnipro continuă să elibereze cu succes zona din apropierea podului Antonovski de formațiunile armate ucrainene", a scris vineri pe canalul său de Telegram guvernatorul instalat de Kremlin în regiunea Herson, Vladimir Saldo.

„Astăzi, o rachetă din complexul Iskander a lovit: 30 de militanți au fost uciși, iar alți o duzină au fost mutilați. Restul se ascund de ambele părți ale podului - le este frică să scoată nasul afară. Acum, artileria acționează eficient asupra lor. După aceasta, forțele speciale ale grupului Dnipro vor începe curățarea finală”, a relatat acesta.

Bloggerii ruși prezentau însă altfel situația.

"O nouă încercare de a elibera zona cu infanteria și echipamentul nostru a eșuat. Sunt morți și răniți de partea noastră. Pierderi de tehnologie", scriau bloggerii pe canalul de Telegram „Doi Maiori”, adăugând că eforturile de consolidare a zonei au fost îngreunate de minele ucrainene amplasate de la distanță.

Dintr-un motiv oarecare, tații noștri comandanți îndeplinesc în totalitate planul inamicului de a atrage forțele noastre într-o zonă deschisă sub foc, deși forțele inamicului nu reprezintă o amenințare în ceea ce privește avansarea lor ulterioară. În prezent, inamicul continuă să dețină un mic punct de sprijin pe coasta noastră. Acțiunile la sol ale unităților de infanterie motorizată ale Forțelor Armate Ruse provoacă un foc dens de artilerie inamică de pe țărm. Forțele inamice se află în adăposturi sub pod. Trupele cer o lovitură precisă cu aviație și rachete asupra fundațiilor podului Antonovski în ambele părți”, s-au plâns bloggerii militari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat