Lupte: Încă un sportiv român a obținut calificarea la JO 2016, Ivan Guidea (cat. 57 kg)

Lupte: Încă un sportiv român a obținut calificarea la JO 2016, Ivan Guidea (cat. 57 kg)

Sportivul român Ivan Guidea a câștigat categoria 57 kg la stilul liber, duminică, la concursul preolimpic de la Ulan Bator (Mongolia), și s-a calificat la Jocurile Olimpice de de la Rio de Janeiro.

Ivan (sau Ion) Guidea, sportiv născut în Republica Moldova, l-a învins în finala categoriei pe azerul Mirjalal Hasan-zada. În optimi, Guidea câștigase în fața canadianului Darthe Capellan, în sferturi s-a impus în disputa cu ucraineanul Andrei Iațenko, iar în semifinale l-a învins pe belarusul Vladiaslav Andreev.

Destul de aproape de calificare a fost și Vlad Caraș, la cat. 97 kg. În optimi, Caraș l-a întrecut pe Magomedgadji Omardibirovich Nurov (Macedonia), în sferturi a fost învins de armeanul Gheorghi Ketoev, dar a câștigat în recalificări în fața elvețianului Philipp Marcel Hutter, pierzând apoi meciul pentru bronz cu moldoveanul Nicolai Ceban.

La cat. 65 kg, George Bucur a fost învins în calificări de Adam Batirov (Brunei) și în recalificări de slovenul David Habat.

În limitele cat. 86 kg, Gheorghiță Ștefan a pierdut în calificări la polonezul Zbigniew Mateusz Baranowski.

La cat. 125 kg, Rareș Chintoan a fost întrecut în optimi de bulgarul Liuben Iliev.

România a reușit să califice doi luptători la JO de la Rio de Janeiro la concursul de la Ulan Bator, Ion Panait (cat. 66 kg, greco-romane) și Ivan Guidea (cat. 57 kg, stilul liber). România mai are doi luptători calificați la Olimpiadă, Alin Alexuc (98 kg, greco-romane) și Alina Vuc (48 kg, lupte feminin).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Irina Giurgiu


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…