Lupte pe viață și pe moarte. Momentul în care rușii încearcă să oprească forțele ucrainene care avansează pe Nipru VIDEO

Lupte pe viață și pe moarte. Momentul în care rușii încearcă să oprească forțele ucrainene care avansează pe Nipru VIDEO

Răspunsul Rusiei la atacurile ucrainene de pe malul stâng al râului Nipru, controlat de Moscova, a fost surprins într-o înregistrare video.

Clipul video nedatat publicat pe contul de Twitter NOEL Reports, care acoperă războiul din Ucraina, apare pe fondul îngrijorărilor tot mai mari din Rusia cu privire la capacitatea trupelor ucrainene de a traversa râul în regiunea Herson, notează publicația Newsweek.

Forțele ucrainene ar fi redistribuit trupe în apropierea podului Antonovsky care a fost distrus pe 23 iunie, unde au un punct de sprijin, în timp ce trupele rusești se străduiesc să le îndepărteze.

Clipul fusese postat inițial pe un cont de Telegram numit Dneprovsky Rubezh, unde se preciza că în video este surprins un atac aerian de marți, la ora 14.30, asupra Brigăzii 124 de apărare teritorială de la periferia nordică a Insulei Antonosky.

Bloggeri pro-ruși au afirmat că trupele ucrainene au cucerit satul Dachi, vizavi de orașul Herson, și au cerut mai multe nave pentru gruparea de forțe a Rusiei, astfel încât avansurile Kievului să fie oprite.

NOEL Reports a postat miercuri pe Twitter un clip despre care ar arăta cum forțele rusești „încearcă să alunge forțele ucrainene din Dachi”.

Imaginile din diferite unghiuri arată explozii în partea laterală a podului. Newsweek a contactat ministerele ucrainean și rus al Apărării pentru a face comentarii cu privire la acest videoclip neverificat.

Război în Ucraina FOTO Captură video

Săptămâna trecută, guvernatorul instalat de Rusia în Herson, Vladimir Saldo, a postat pe Telegram o înregistrare video despre care a afirmat că prezintă modul în care forțele rusești lansează o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune, Iskander, asupra podului unde se adăposteau forțele ucrainene. Moscova a insistat că trupele sale au împins forțele ucrainene înapoi.

Se crede că acțiunile forțelor ucrainene de lângă râu fac parte dintr-o încercare de a împiedica redistribuirea trupelor rusești pe frontul din Zaporojie.

Zev Faintuch, analist de informații la firma de securitate Global Guardian, a declarat că debarcările ucrainene de cealaltă parte a Niprului au fost „în mod intrinsec un succes", dar sunt doar un „prim pas, nu neapărat un salt uriaș".

El a spus că este posibil ca acestea să contribuie la facilitarea atacurilor spre Oleski, un oraș pe care forțele ucrainene trebuie să îl securizeze pentru a avansa mai departe în această direcție.

„Este încă foarte mult noroi, iar terenul trebuie să fie mai uscat înainte de a încerca o operațiune de debarcare îndrăzneață, cu riscuri și recompense mari".

Faintuch a declarat că Ucraina va trebui, în cele din urmă, să aducă blindate, inclusiv tancuri și vehicule de luptă de infanterie, pentru a avea un impact în sudul Hersonului. Forțele ucrainene care ar debarca în masă în acest oraș, „ar marca un moment de cotitură", a spus el.

Cu toate acestea, Faintuch a declarat că, dacă Moscova ar alege să își realoce resursele în zonă, „ar putea schimba acest progres, deoarece se bucură de un avantaj uriaș aici în ceea ce privește libertatea de mișcare și numărul de oameni".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat