Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, a depăşit pragul de zece milioane de vizitatori în 2018

Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, a depăşit pragul de zece milioane de vizitatori în 2018

Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, a depăşit pragul de zece milioane de vizitatori în 2018, cifră pe care nu a atins-o nicio altă galerie de artă din lume, a anunţat conducerea acestuia.

"Pentru prima dată în istoria sa, şi cred că pentru prima dată în istoria muzeelor, mai mult de zece milioane de persoane au vizitat Luvru în 2018", a declarat joi pentru AFP Jean-Luc Martinez, preşedintele-director al muzeului parizian, Jean-Luc Martinez.

În 2018, numărul vizitatorilor care au păşit pragul muzeului a fost de 10,2 milioane, ceea ce reprezintă o creştere cu 25% faţă de anul anterior, potrivit EFE. Trei sferturi dintre aceştia au fost străini, în special din Statele Unite, China, ţări din Uniunea Europeană (Spania, Germania, Italia şi Regatul Unit), precum şi din Brazilia, precizează instituţia într-un comunicat publicat joi.

Recordul anterior, cu 9,7 milioane de vizitatori, a fost realizat de Luvru în 2012, care a coincis cu inaugurarea Departamentului de artă islamică şi cu expoziţiile dedicate lui Leonardo da Vinci şi Rafael. După acel an, vizitele au scăzut drastic, în special din cauza valului de atacuri teroriste de la Paris din 2015.

În 2018, una dintre principalele atracţii a fost expoziţia Delacroix, vizionată de aproape 540.000 de vizitatori între 29 martie şi 23 iulie. În plus, în 2018, 565.000 de elevi au ajuns la Luvru în vizite şcolare. În total, mai mult de jumătate dintre vizitatori au avut sub 30 de ani şi aproape o cincime mai puţin de 18 ani.

Jean-Luc Martinez şi-a exprimat satisfacţia faţă de acest "succes" conferit de cifre, dar a subliniat că "nu este vorba de a primi mai mulţi vizitatori, ci de a-i primi mai bine". El s-a referit la o serie de îmbunătăţiri care au fost realizate în ultimii ani, cum ar fi schimbarea semnalizării, traducerea unor texte, reînnoirea infrastructurii sub piramida ce serveşte drept intrare în muzeu sau biletele cu program, măsură care a redus cozile.

Pe de altă parte, aproximativ un milion de oameni au vizitat expoziţiile la care Luvru a participat în străinătate, la Madrid, Barcelona, Tokyo sau Teheran.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...