"M-am rugat pentru acest lucru", a comentat Elon Musk după încheierea cu succes a misiunii Demo-2

"M-am rugat pentru acest lucru", a comentat Elon Musk după încheierea cu succes a misiunii Demo-2

Elon Musk, CEO-ul companiei SpaceX, i-a întâmpinat pe primii astronauţi NASA care au zburat în spaţiu la bordul noii capsule Crew Dragon produsă de compania sa, recunoscând că s-a rugat ca această primă misiune cu echipaj uman pentru SpaceX să se încheie cu bine, transmite luni Space.com.

Astronauţii Doug Hurley şi Bob Behnken au revenit pe Pământ după ce au petrecut 2 luni pe orbită, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). După amerizarea de duminică, în apele Golfului Mexic, cei doi au fost transportaţi cu avionul la Houston, Texas, unde se află sediul corpului de astronauţi al NASA. La sediul de la Houston, Doug Hurley şi Bob Behnken au fost întâmpinaţi de Elon Musk şi de administratorul NASA Jim Bridenstine.

"Cred că această misiune anunţă zorii unei noi ere în domeniul zborurilor spaţiale", a declarat Elon Musk. "Vom merge pe Lună, vom avea o bază permanentă pe Lună, vom trimite oameni pe Marte şi vom deveni o civilizaţie multiplanetară şi cred că această zi anunţă începutul unei noi era în explorarea spaţiului. Cred că despre asta e vorba", a adăugat el.

Misiunea dusă la bun sfârşit de Doug Hurley şi Bob Behnken, denumită Demo-2, a fost primul zbor cu echipaj uman din cadrul programului comercial al NASA de zboruri spaţiale ce a început în 2014.

 

Foto: (c) NASA/EPAZborurile cosmice sunt întotdeauna însoţite de pericol, însă acest pericol este cu atât mai mare în cazul zborurilor de încercare. Elon Musk a subliniat riscurile acestei misiuni în declaraţiile de după amerizarea reuşită a celor doi astronauţi ai NASA.

"Cred că pur şi simplu mi-a scăzut complet nivelul de adrenalină. Îi mulţumesc lui Dumnezeu. Nu sunt o persoană foarte religioasă, dar m-am rugat pentru succesul acestei misiuni", a susţinut şeful SpaceX.

Elon Musk a făcut referire şi la contextul special în care s-a desfăşurat această misiune. Astronauţii Doug Hurley şi Bob Behnken şi-au desfăşurat misiunea în plină pandemie de COVID-19 şi pe fondul neliniştilor sociale provocate de aceasta.

"Cred că toată lumea se poate bucura de ceea ce au reuşit ei să facă. Este o reuşită pentru întreaga omenire. Acestea sunt vremuri grele, când nu primim prea multe veşti bune. Cred că reuşita lor este unul dintre acele lucruri care sunt bune în mod universal, indiferent de locul unde te afli pe Pământ. Este un lucru bun şi sper că vă va face ziua mai luminoasă", a mai susţinut Musk.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu stă niciodată cu fața la...” / Detalii despre cum făceau amor „elevul” Dani Oțil și „mămica” Mihaela Rădules…

2 Noi amănunte / E râcă mare în lumea bună a Capitalei! Gaborii i-au spart petrecerea aniversară miliardarului Thi…

3 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

4 Irina Rimes, în călduri?

5 Beizadele PSD / Dezmăţ cu droguri, amor şi peste 100 de tineri la un loc