„Măcelarul din Mariupol”, înlăturat din conducerea Ministerului rus al Apărării

„Măcelarul din Mariupol”, înlăturat din conducerea Ministerului rus al Apărării

General rus Mihail Mizinţev, supranumit „Măcelarul de la Mariupol”, a fost demis vineri din funcţia de ministru adjunct al Apărării, relatează Reuters, care citează un blogger militar rus și presa de la Moscova.

Generalul Mihail Mizințev FOTO Arhivă

Mihail Mizinţev, în vârstă de 60 de ani, a orchestrat asediul din primăvara anului trecut asupra oraşului Mariupol, situat la Marea Azov. Ulterior, în septembrie, a fost numit în postul de ministru adjunct al Apărării, fiind responsabil de logistică şi aprovizionare.

Supranumit „Măcelarul de la Mariupol”, Mizințev se află pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene din cauza acțiunilor sale „inumane” asupra acestui oraș din sud-estul Ucrainei.

Destituirea lui Mizințev a fost anunţată de bloggerul militar rus Aleksandr Sladkov şi de site-ul de ştiri RBC. Niciuna dintre aceste surse nu a oferit o explicaţie pentru înlăturarea sa, informează agenția de presă Reuters, preluată de Agerpres .

Ministerul rus al Apărării nu a comentat deocamdată informaţia, în timp ce Kremlinul a refuzat să emită o opinie pe această temă.

Kremlinul a remaniat frecvent responsabili militari de vârf fără nicio explicaţie. În ianuarie, Valeri Gherasimov, şeful Statului Major, l-a înlocuit pe generalul Serghei Surovikin la conducerea operațiunilor militare împotriva Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...