Macovei cere reprogramarea ședinței în care se discută cererea de excludere a lui Ponta din Barou

Macovei cere reprogramarea ședinței în care se discută cererea de excludere a lui Ponta din Barou

Europarlamentarul Monica Macovei a transmis Baroului București o scrisoare prin care solicită reprogramarea participării acesteia, pentru data de 5 septembrie, la ședința în care se discută solicitarea sa de excludere din avocatură a lui Victor Ponta, al cărui titlu de doctor în Drept a fost retras de ministrul Educației Naționale.

Monica Macovei solicită amânarea pe motiv că miercuri, când era programată discutarea cererii privind excluderea din barou a lui Victor Ponta, are loc o sesiune extraordinară a Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne, în care ea va prezenta proiecte la care este raportor PE.

"Doresc să mă întâlnesc cu membrii Baroului București, mai ales că (...) este o situație nouă. Este o decizie importantă pentru că ea privește modul în care Baroul București va acționa pe viitor ori de câte ori un membru al Baroului va ieși din sfera legală. Este, de asemenea, și un semn de respect față de toți avocații onești și profesioniști care doresc să le fie apărată profesia de impostură, minciună și falsuri", se arată în scrisoarea trimisă de Macovei decanului Baroului București, Ion Dragne.

Ea arată că Parlamentul European a început, pe 29 august, sesiunea de toamnă, iar Comisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne — LIBE a anunțat-o că pe data de 31 august are loc o sesiune extraordinară, începând cu ora 15,00, în care sunt programate prezentarea sa, în calitate de raportor al Parlamentului European, a stadiului negocierilor pe care le conduce din cadrul Trialogului pentru Raportul privind Consolidarea controalelor prin consultarea bazelor de date relevante la frontierele externe (Regulamentul Schengen), precum și votarea Opiniei LIBE și a bugetului general al Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2017, unde, de asemenea, este raportor.

"În aceste condiții, sunt nevoită să fiu în Parlamentul European, la Bruxelles, pe data de 31 august, să îmi susțin rapoartele în fața membrilor LIBE și să votez. Vă rog să îi consultați pe colegii dvs. în legătură cu posibilitatea de a reprograma participarea mea la ședința Consiliului Baroului București pentru data de 5 septembrie, la aceeași oră — 12,30", se precizează în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...