Macovei: Nu am fotocopiat, sustras sau distrus niciun dosar din arhiva SIPA

Macovei: Nu am fotocopiat, sustras sau distrus niciun dosar din arhiva SIPA

Monica Macovei precizează că, în perioada în care a fost ministru al Justiției, "nu a primit, nu a fotocopiat, nu a sustras și nu a distrus niciun dosar SIPA".

Reacția acesteia vine după ce jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit luni că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei.

"Spun încă o dată foarte ferm: nu am primit niciun dosar din arhiva SIPA. Nu am fotocopiat niciun dosar din arhiva SIPA. Nu am sustras și distrus niciun dosar SIPA. Nu am avut nicio informație despre judecători sau procurori din dosarele SIPA. Eu am decis desființarea acestui serviciu secret, întrucât existau informații în spațiul public că făcea abuzuri. Justiția nu avea nevoie de un serviciu secret. Am decis să desființez SIPA, iar arhiva să fie inventariată și predată Administrației Penitenciarelor. Am fost singurul ministru care a decis desființarea unui serviciu secret. (...) Minciunile publicate astăzi de Evenimentul Zilei și rostite aseară de Dan Andronic la România TV sunt cu atât mai grave cu cât, de-a lungul timpului, am scris și am spus adevărul despre arhiva SIPA", afirmă Monica Macovei într-un comunicat transmis AGERPRES.

Fostul ministru al Justiției reamintește că a făcut o serie de precizări pe acest subiect în cursul lunii noiembrie 2016.

Jurnalistul Dan Andronic a dezvăluit luni, într-un articol publicat în Evenimentul Zilei, că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei, ministru al Justiției la acea dată.

''Din arhiva SIPA, în timp ce era inventariată de comisia desemnată de Monica Macovei, au fost copiate documente'', spune jurnalistul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit

5 Judecați voi! „Reformista” Andreea Moldovan, dividende de sute de mii de lei încasate fără a avea firme