Macron ar susţine-o pe Merkel dacă ea ar candida la conducerea Comisiei Europene

Macron ar susţine-o pe Merkel dacă ea ar candida la conducerea Comisiei Europene

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat - într-un interviu acordat marţi RadioTeleviziunii elveţiene (RTS) că el ar susţine-o pe cancelarul german Angela Merkel dacă aceasta ar candida pentru a-i succede lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene, informează Reuters.

"Europa are nevoie de feţe noi, de personalităţi puternice, ea are nevoie de oameni care au o credibilitate personală şi competenţe pentru a umple posturile care le aparţin", a declarat şeful statului francez într-un interviu acordat cu ocazia sosirii sale la Geneva pentru festivităţile prilejuite de împlinirea de 100 de ani de la fondarea Organizaţiei Internaţionale a Muncii OIM.

Întrebat despre cancelarul german, el a răspuns: "Nu vreau să mă angajez pentru Angela Merkel pentru care am multă prietenie. Dacă ea ar vrea să devină preşedinta Comisiei Europene, eu aş susţine-o", a spus el.

"Bineînţeles pentru că eu cred că trebuie cineva puternic", a subliniat Macron. "Cred că Europa are nevoie de noi chipuri şi figuri puternice, deci e nevoie personalităţi care să poată să aibă aceste calităţi", potrivit preşedintelui francez.

Negocierile asupra posturilor-cheie din Uniunea Europeană - preşedinţiile Comisiei, Consiliului şi Băncii Centrale Europene şi postul de Înalt Reprezentant pentru afaceri externe - au început la 28 mai în siajul alegerilor europene. Subiectul va fi pe agenda discuţiilor la viitorul Consiliu European din 20-21 iunie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria