Macron: Summitul G7 a produs o declaraţie comună de o pagină

Macron: Summitul G7 a produs o declaraţie comună de o pagină

Summitul G7 de la Biarritz a produs o declaraţie comună de o pagină, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron în conferinţa de presă de la finalul evenimentului găzduit de staţiunea din sud-vestul Franţei, transmit Reuters, AFP şi dpa.

Şeful statului francez a spus că tensiunile comerciale dintre SUA şi China creează incertitudini şi că în timpul summitului liderul de la Casa Albă, Donald Trump, le-a transmis celorlalţi participanţi că doreşte să ajungă la un acord cu Beijingul.

În privinţa taxării giganţilor tehnologici (taxa Gafa), el a anunţat că SUA şi Franţa au ajuns la un consens, acest subiect provocând în trecut divergenţe între Paris şi Washington. Ţările din G7 au convenit să ''ajungă la un acord în 2020 în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)'' cu privire la o taxă internaţională privind Gafa şi în ziua când ea va intra în vigoare Franţa va suprima propria taxă, a precizat preşedintele francez.

Pe de altă parte, Macron a declarat că discuţiile din cadrul summitului G7 au creat ''condiţiile pentru o întâlnire şi deci un acord'' între preşedintele american Donald Trump şi omologul său iranian Hassan Rohani cu privire la programul nuclear iranian.

Emmanuel Macron şi-a exprimat speranţa că această întâlnire va avea loc ''în următoarele săptămâni''.

''Două lucruri sunt foarte importante pentru noi: Iranul nu trebuie să aibă niciodată arme nucleare şi această situaţie nu trebuie să pericliteze niciodată stabilitatea regională'', a subliniat preşedintele francez. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 De citit...

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 „Abia aștept să vă arăt tot”

5 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor