Madagascar: Cel puțin 13 morți și peste 100 de răniți într-un stadion

Madagascar: Cel puțin 13 morți și peste 100 de răniți într-un stadion

Cel puțin 13 persoane, dintre care șapte minori, au murit iar peste 100 au fost răniți într-o busculadă care avut loc la intrarea într-un stadion din capitala Madagascarului, Antananarivo, exagerat de plin pentru deschiderea unei competiții sportive, transmite AFP, scrie Agerpres.

Madagascar FOTO: Shutterstock

Busculada s-a produs la una din intrările pe stadionul Barea, unde o mulțime de peste 50.000 de spectatori venise să urmărească deschiderea a 11-a ediție a Jocurilor Insulelor din Oceanul Indian.

Datele sunt în curs de actualizare, dar potrivit unui deputat malgaș, 13 persoane au murit și peste 100 au fost rănite la eveniment. "Până acum sunt 13 morţi şi 107 răniţi", a declarat politicianul Hanitra Razafimanantsoa aflat în opoziție la un post radio local.

Conform Crucii Roșii, printre victime se află șapte minori. "Şapte copii au murit, doi băieţi şi cinci fete", a declarat pentru AFP Antsa Mirado, un oficial însărcinat cu comunicarea."Era multă lume la intrare, ceea ce a declanşat o busculadă", a adăugat Razafimanantsoa.

Un bilanț anterior al premierul Christian Ntsay, care s-a deplasat la spitalul unde se aflau răniții, menționa 12 morți și aproximativ 80 de răniți. Conform Crucii Roşii, 12 persoane sunt în stare gravă, iar bilanţul s-ar putea modifica.

Forțele de intervenție au realizat o primă listă a răniţilor. Conform unui document consultat de AFP, persoanele care au nevoie de îngrijire au vârste cuprinse între 5 şi 70 de ani, iar printre aceştia se numără mulţi adolescenţi.

Președintele Andry Rajoelina prezent la ceremonia sportivă a solicitat un minut de reculegere. "Suntem aproximativ 50.000 pe stadion", a spus şeful statului într-un discurs difuzat la televizor."Un eveniment tragic a avut loc pentru că au fost busculade. Au fost răniţi şi morţi la intrare".

Jocurile Insulelor din Oceanul Indian este o competiție sportivă mutidisciplinară, care se desfășoară anul acesta în Madagascar până pe 3 septembrie. Competiția este organizată o dată la patru ani, în diferite insule din sud-vestul Oceanului Indian, de aproximativ 40 de ani.

Stadionul Barea, este cel mai mare de de pe insula cu o populație de aproximativ 28 de milioane de locuitori, a mai fost scena unui incident similar în 2019, când cel puţin 16 persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în timpul unui concert organizat cu ocazia sărbătoririi zilei naţionale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?