MAE - atenționare de călătorie: Bosnia și Herțegovina - incendii de vegetație și temperaturi ridicate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia și Herțegovina că acest stat se confruntă cu incendii de vegetație în zona centrală și de sud, în apropierea localităților Ljubinje, Caplijna și Jablanica.

În zona localității Jablanica, focul s-a extins cu repeziciune pe muntele Cvrsnica, autoritățile locale intervenind cu autoutilitare și elicoptere pentru menținerea incendiului sub control, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis joi AGERPRES.

Activitățile de stingere a incendiilor au fost blocate temporar în zona Jablanica din cauza riscului de explozie a unor obiecte (muniție, proiectile) rămase neexplodate — UXO.

În plus, arată MAE, joi, regiunile Bihac, Prijedor și Banja Luka se vor confrunta cu temperaturi extreme de peste 35 grade, fiind emis cod portocaliu.

Întrucât incendiile sunt active și situația poate suporta modificări de la o oră la alta, se recomandă cetățenilor români ca înainte de a porni spre Bosnia și Herțegovina (BiH) să consulte, pentru informații actualizate permanent, paginile de Internet www.meteoalarm.eu și bihamk.ba.

Cetățenii români afectați de situație pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733207447 sau +38761428354, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sarajevo: +38761428354.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet sarajevo.mae.ro,  www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" și "Google Play"), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sondaje PSD cu erori mari și facturi uriașe

2 Lista completă a jurnaliștilor și analiștilor care-i vor pune întrebări lui Klaus Iohannis la dezbaterea de ma…

3 Cum susținea Viorica Dăncilă în PE adoptarea Ordonanței 13 care-l salva pe Dragnea

4 Ce e asta? Astăzi este ziua Olguței, cumva?

5 Rareș Bogdan / Dezbaterea lui Iohannis va fi pe model american. Ne așteptăm ca audiența să fie de peste 7 milio…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze