MAE - ultimele informații privind seismul din Italia: Cinci români răniți; 18 - dați dispăruți

MAE - ultimele informații privind seismul din Italia: Cinci români răniți; 18 - dați dispăruți

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit ultimelor informații, numărul cetățenilor români răniți în urma cutremurului care a afectat regiunea centrală a Italiei a crescut la 5.

* VIDEO UPDATE MAE: Alți trei români morți în urma seismului din Italia; 11 — dispăruți

Potrivit MAE, în ceea ce privește semnalările privind cetățenii români dați dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția ministerului este, până la acest moment, de 18 persoane.

Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile atât în baza informațiilor oficiale furnizate de către autoritățile italiene, cât și a celor primite din partea familiilor celor dispăruți.

MAE precizează că echipele consulare mobile aflate pe teren acționează în mod coordonat, mențin legătura permanentă cu autoritățile italiene și întreprind toate demersurile necesare pentru a verifica și confirma, pe toate canalele disponibile, situația persoanelor de cetățenie română declarate dispărute până la acest moment.

Totodată, ambasadorul României în Italia se află la fața locului, coordonând acțiunile echipelor consulare mobile, asigurând, în același timp, contactul cu factorii de decizie, la nivel regional.

Una dintre echipele consulare mobile s-a deplasat la mai multe adăposturi care găzduiesc cetățeni români afectați de seism, pentru a verifica situația acestora. Cu această ocazie, au fost eliberate, pe loc și în regim de gratuitate, documente de călătorie celor care au solicitat repatrierea.

"În cadrul acțiunilor complexe de protecție și asistență consulară, ministrul Afacerilor Externe a dispus activarea, de urgență, a Fondului special aflat la dispoziția Celulei de criză pentru suportarea costurilor aferente repatrierii corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor români care și-au pierdut viața în seismul produs în Italia, în măsura în care familiile și/sau aparținătorii direcți vor solicita acest lucru", arată MAE.

Până la acest moment, sunt cinci cetățeni români care și-au pierdut viața în urma cutremurului.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia — (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna — (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?

5 Explozii puternice în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică / Operatorul anunţă că acestea au suferit avarii „fără precedent”