Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

MAE - ultimele informații privind seismul din Italia: Cinci români răniți; 18 - dați dispăruți

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit ultimelor informații, numărul cetățenilor români răniți în urma cutremurului care a afectat regiunea centrală a Italiei a crescut la 5.

* VIDEO UPDATE MAE: Alți trei români morți în urma seismului din Italia; 11 — dispăruți

Potrivit MAE, în ceea ce privește semnalările privind cetățenii români dați dispăruți, numărul cazurilor aflate în atenția ministerului este, până la acest moment, de 18 persoane.

Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile atât în baza informațiilor oficiale furnizate de către autoritățile italiene, cât și a celor primite din partea familiilor celor dispăruți.

MAE precizează că echipele consulare mobile aflate pe teren acționează în mod coordonat, mențin legătura permanentă cu autoritățile italiene și întreprind toate demersurile necesare pentru a verifica și confirma, pe toate canalele disponibile, situația persoanelor de cetățenie română declarate dispărute până la acest moment.

Totodată, ambasadorul României în Italia se află la fața locului, coordonând acțiunile echipelor consulare mobile, asigurând, în același timp, contactul cu factorii de decizie, la nivel regional.

Una dintre echipele consulare mobile s-a deplasat la mai multe adăposturi care găzduiesc cetățeni români afectați de seism, pentru a verifica situația acestora. Cu această ocazie, au fost eliberate, pe loc și în regim de gratuitate, documente de călătorie celor care au solicitat repatrierea.

"În cadrul acțiunilor complexe de protecție și asistență consulară, ministrul Afacerilor Externe a dispus activarea, de urgență, a Fondului special aflat la dispoziția Celulei de criză pentru suportarea costurilor aferente repatrierii corpurilor neînsuflețite ale cetățenilor români care și-au pierdut viața în seismul produs în Italia, în măsura în care familiile și/sau aparținătorii direcți vor solicita acest lucru", arată MAE.

Până la acest moment, sunt cinci cetățeni români care și-au pierdut viața în urma cutremurului.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia — (0039) 06 835 233 58 și (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna — (0039) 051 5872120 și (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 Voi știți că dacă procuroarea Adina Florea ia MITĂ în direct, la TV, NU pățește nimic? Da, oameni buni, aici s…

3 Asta ar fi MAMA MUILOR pentru Dragnea! Secția unde lucrează Kovesi analizează conflictul de competență dintre …

4 ALERTĂ Cine sunt ziariștii și analiștii la care au ajuns sumele vizate de ancheta DNA privind sumele cheltuite…

5 Informație. Cine sunt cei doi judecători pe care Dragnea vrea să-i pună șefi la DNA și Parchetul General! Amăn…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou