MAE: 150 de români, testaţi pozitiv pentru COVID-19 la o fermă din Germania

MAE: 150 de români, testaţi pozitiv pentru COVID-19 la o fermă din Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat luni că 150 de români care lucrează la o fermă din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, ferma fiind plasată în carantină de către autorităţile locale duminică.

"174 de lucrători din cadrul fermei au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19, alţi 298 având rezultate negative, iar cinci vor fi retestaţi în cursul zilei de astăzi, întrucât testele iniţiale nu au fost concludente", potrivit unui comunicat de presă al MAE, care transmite informaţiile preliminare primite de la autorităţile germane.

La acea fermă lucrează aproximativ 480 de persoane, majoritatea cetăţeni români.

Date exacte despre situaţia românilor vor fi comunicate după finalizarea centralizării rezultatelor în funcţie de naţionalitate.

Toate persoanele infectate au fost supuse unui control medical luni dimineaţă, starea lor de sănătate fiind bună. De asemenea, persoanelor aflate în carantină le vor fi asigurate alimente şi bunuri de strictă necesitate.

MAE precizează că reprezentanţii fermei au confirmat diseminarea datelor de contact ale oficiului consular în rândul cetăţenilor români, însă, până la acest moment, nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu această situaţie.

Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile germane şi cu reprezentanţii fermei şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: 0049 089 553307 şi 0049 089 98106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1602087789. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria