MAE: 156 de cetăţeni români, repatriaţi din Italia

MAE: 156 de cetăţeni români, repatriaţi din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că 156 de cetăţeni români şi doi cetăţeni străini cu rezidenţă în România care se aflau pe teritoriul Italiei au fost repatriaţi în ţară, miercuri seara, cu o cursă aeriană specială.

MAE arată, într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, că în continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, cei 156 de cetăţeni români şi doi cetăţeni străini cu rezidenţă în România au revenit în siguranţă în ţară, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne şi că repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti-Roma-Bucureşti.

De asemenea, cu aceeaşi cursă aeriană, pe ruta Bucureşti-Roma, a fost facilitată şi repatrierea pentru 132 cetăţeni italieni care se aflau pe teritoriul României.

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet MAE, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...