MAE: 162 de români, aduşi din Spania cu o cursă aeriană specială TAROM

MAE: 162 de români, aduşi din Spania cu o cursă aeriană specială TAROM

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că 162 de cetăţeni români au fost aduşi vineri din Spania, cu o cursă specială aeriană a companiei TAROM pe ruta Malaga - Bucureşti, printre persoanele repatriate fiind şi două cazuri medicale.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 22 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 162 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Spaniei, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne. Demersurile autorităţilor române au permis, de asemenea, revenirea în ţara de reşedinţă pentru un cetăţean spaniol, rezident în România", transmite MAE într-un comunicat remis sâmbătă.

Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Spaniei, precum şi două cazuri medicale asistate de către Consulatul General al României la Sevilla, respectiv Consulatul României în Almeria, care au depus toate diligenţele necesare în vederea îmbarcării celor doi cetăţeni români.

Totodată, pentru unul dintre cazurile medicale, Consulatul General al României la Sevilla a întreprins demersuri pe lângă autorităţile române competente, pentru preluarea şi asigurarea transportului cetăţeanului român până la locul de domiciliu.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială, operată de compania TAROM, pe ruta Bucureşti-Malaga-Bucureşti.

De asemenea, cu aceeaşi cursă aeriană, pe ruta Bucureşti-Malaga, a fost facilitată repatrierea şi pentru şase cetăţeni spanioli, care se aflau pe teritoriul României, precum şi pentru trei cetăţeni români rezidenţi în acest stat.

MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe site-ul ministerului, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...