MAE: 306 cetăţeni români de pe vase de croazieră din America de Nord, repatriaţi

MAE: 306 cetăţeni români de pe vase de croazieră din America de Nord, repatriaţi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că joi dimineaţă au revenit în ţară 306 cetăţeni români şi şase cetăţeni străini - membri de familie ai acestora - care lucrau în calitate de personal navigant pe mai multe vase de croazieră în zona Americii de Nord şi a Caraibilor.

MAE arată că, în continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate cu titlu temporar şi care au fost afectaţi de măsurile de protecţie sanitară şi de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul pandemiei de COVID-19, joi dimineaţa, au revenit în ţară 306 cetăţeni români şi şase cetăţeni străini, membri de familie - un cetăţean al Republicii Columbia, doi cetăţeni ai Regatului Thailandei, un cetăţean al Republicii Italiene, un cetăţean al Republicii Serbia şi un cetăţean al Republicii Macedonia de Nord.

Ministerul Afacerilor Externe menţionează că, prin intermediul Ambasadei României la Washington şi al oficiilor consulare ale României la Miami şi la Los Angeles, a efectuat demersuri constante atât pe lângă companiile care deţineau navele, cât şi pe lângă autorităţile americane, în vederea facilitării repatrierii. Cetăţenii români au călătorit din SUA către Republica Croaţia (Dubrovnik), la bordul unei nave.

Totodată, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Zagreb, a întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile croate pentru a facilita debarcarea şi transportul cetăţenilor români şi a membrilor de familie ai acestora în vederea transferului către România. Astfel, aceştia au fost preluaţi din Republica Croaţia cu două zboruri charter operate de către o companie privată, contractate de către compania angajatoare.

Demersurile de repatriere au fost coordonate de MAE prin intermediul Ambasadelor României la Washington şi la Zagreb şi al Consulatelor Generale ale României la Miami şi la Los Angeles. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria