MAE: 620 de cetăţeni români din Ţările de Jos, Franţa şi Spania au fost repatriaţi

MAE: 620 de cetăţeni români din Ţările de Jos, Franţa şi Spania au fost repatriaţi

Ministerul Afacerilor Externe informează că a facilitat, împreună cu alte instituţii ale statului român, revenirea în ţară, duminică, a 620 de cetăţeni români aflaţi în Regatul Ţărilor de Jos, Republica Franceză şi în Regatul Spaniei.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 31 mai, a fost facilitată revenirea în ţară a 117 de cetăţeni români din Regatul Ţărilor de Jos (pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti), a 171 cetăţeni români din Republica Franceză (pe ruta Bucureşti-Paris/Bucureşti) şi a 332 cetăţeni români din Regatul Spaniei (pe ruta Bucureşti-Madrid-Bucureşti, respectiv Bucureşti-Barcelona-Bucureşti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", se arată într-un comunicat al MAE transmis, luni, AGERPRES.

Repatrierea a fost asigurată prin patru curse aeriene operate de compania Tarom.

"Printre cetăţenii români repatriaţi se regăsesc persoane aflate în tranzit din Statele Unite ale Americii sau Canada, medici, studenţi, membri de familie ai unor cetăţeni români, precum şi persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. De asemenea, demersurile autorităţilor române au permis deplasarea către statul de domiciliu/reşedinţă pentru 39 de cetăţeni străini, respectiv câte un cetăţean elen, rus, bulgar, suedez, italian, marocan, mexican, albanez, doi cetăţeni ai Republicii Moldova, şase cetăţeni spanioli, şase cetăţeni olandezi şi 17 cetăţeni francezi", se menţionează în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a sublinia importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”