MAE: 76 de români - repatriaţi din Olanda, vineri

MAE: 76 de români - repatriaţi din Olanda, vineri

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că sâmbătă au revenit în ţară 76 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale MAE, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi Ministerului Afacerilor Interne.

Este vorba despre persoane care au fost afectate de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, arată un comunicat al MAE transmis duminică AGERPRES.

Potrivit sursei citate, printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc persoane care se aflau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos.

Revenirea în ţară a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti - Amsterdam - Bucureşti.

Demersurile autorităţilor române au permis şi revenirea în ţara de reşedinţă a unor cetăţeni străini rezidenţi în România: un cetăţean francez, un cetăţean german, un cetăţean britanic, un cetăţean italian, un cetăţean bulgar, un cetăţean canadian şi un cetăţean sirian.

Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a sublinia importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul său privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...