MAE: 85 de români, lucrători sezonieri în Germania, infectaţi cu noul coronavirus; sunt asimptomatici

MAE: 85 de români, lucrători sezonieri în Germania, infectaţi cu noul coronavirus; sunt asimptomatici

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis miercuri că 85 de cetăţeni români care lucrează la o fermă din Bavaria au fost testaţi ca infectaţi cu noul coronavirus în perioada 28 mai - 11 iunie, fiind asimptomatici, şi în prezent se află în carantină.

Toate costurile referitoare la cazare şi hrană pe durata carantinei sunt suportate de către angajator, care acordă şi o sumă zilnică de 50 de euro fiecărei persoane, precizează MAE. De asemenea, alţi 19 lucrători români, testaţi pozitiv la sfârşitul lunii mai, au încheiat perioada de carantină, au avut două teste negative şi au revenit deja în ţară. Totodată, în cazul în care cetăţenii români care au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 îşi vor exprima dorinţa de a reveni în ţară, angajatorul va întreprinde demersurile necesare după expirarea perioadei de carantină şi retestare.

În context, MAE precizează că situaţia fermei în cauză este în atenţia Consulatului General al României la Munchen încă de la începutul lunii mai, la data de 6 mai fiind efectuată şi o vizită la sediul acesteia de către consulul general al României la Munchen. Atât din datele obţinute la faţa locului, cât şi din informaţiile comunicate de către reprezentanţii fermei, a reieşit că sunt respectate condiţiile de igienă şi securitate la locul de muncă, toate mesajele cu privire la normele de igienă fiind afişate şi în limba română.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Munchen nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu această situaţie din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această fermă.

Consulatul General al României la Munchen este în dialog cu angajatorul şi autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară, conform competenţelor legale şi cu respectarea măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen: 0049 (0)1631927011 şi 0049 (0)1602087789. Totodată, MAE menţionează că numărul de telefon 0049 (0)1602087789 este disponibil până la data de 30 iunie, fiind vorba despre o linie suplimentară, special creată pentru a raporta situaţii în contextul COVID-19. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!