MAE: Atenționare de călătorie - nivel de alertă gradul 4 la Bruxelles

MAE: Atenționare de călătorie - nivel de alertă gradul 4 la Bruxelles

Autoritățile belgiene au instaurat nivel de alertă gradul 4 ca urmare a evenimentelor de tip terorist care au avut loc, marți, la Bruxelles, aeroportul internațional Zaventem fiind închis pentru toate decolările și aterizările programate, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-o alertă de călătorie.

Potrivit sursei citate, o parte dintre cursele aeriene aflate deja în aer au fost redirecționate către Amsterdam, inclusiv zborul TAROM — cursa RO 371 (București — Bruxelles), care ar fi urmat să aterizeze la ora 9,20 (ora locală) pe Zaventem.

"Astfel, nivelul de alertă teroristă pentru Regiunea Bruxelles Capitală a fost ridicat la nivelul maxim — 'amenințare serioasă și iminentă', iar nivelul 3 — amenințare 'posibilă și credibilă' este în vigoare deja și pentru restul teritoriului belgian. Toate liniile de tren, metrou și transport în comun, de suprafață și subteran, sunt suspendate, iar circulația rutieră se desfășoară cu dificultate, din cauza filtrelor de poliție și a mijloacelor specifice de intervenție pe linia protecției civile", precizează MAE.

Forțele de poliție și armata vor continua să fie prezente pe străzile capitalei, ca urmare a aplicării planului de urgență pentru astfel de situații, adaugă aceeași sursă.

AGERPRES/(AS — autor: Cătălin Alexandru, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”