MAE: Atenţionare de călătorie pentru Franța. Circulația feroviară și zborurile, perturbate vineri de grevă

MAE: Atenţionare de călătorie pentru Franța. Circulația feroviară și zborurile, perturbate vineri de grevă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează, joi, cetățenii români care se află, tranzitează sau care au de gând să călătorească în Franța că este prevăzută pentru vineri, 28 aprilie, o grevă națională. Astfel, va fi afectată atât circulația națională, cât și cea internațională.

Va fi afectată atât circulația națională, cât și cea internațională. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Conform MAE, există riscul unor perturbări ale circulației feroviare (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercités, Transilien) și internaționale (Thalys, Eurostar).

De asemenea, pentru circulația trenurilor se recomandă urmărirea următoarelor pagini web: https://www.sncf.com/fr/itineraire-reservation/info-trafic/gl , https://www.sncf.com/fr , https://www.sncf-connect.com/aide/informations-situation-perturbee , https://www.thalys.com/fr/fr/info-trafic/34482 , https://www.eurostar.com/fr-fr/voyage/info-trafic/perturbations .

Sindicatul Național al Personalului Navigant Comercial (SNPNC-FO) a prevăzut o mișcare socială care privește însoțitorii de bord ai companiei aeriene Vueling, ceea ce ar putea duce la perturbări ale curselor aeriene”, se mai arată în comunicatul de presă al MAE . Pentru informații cu privire la zboruri accesați pagina web.

MAE subliniază că cetățenii români pot cere asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, iar apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de urgenţă în funcţie de circumscripția consulară de reședință:

  • Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729;
  • Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
  • Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
  • Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea următoarelor pagini de Internet: http://paris.mae.ro , http://lyon.mae.ro , http://marsilia.mae.ro , http://strasbourg.mae.ro , www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990