MAE: Autorităţile române au sprijinit evacuarea a peste 1.000 de cetăţeni vietnamezi din Ucraina

MAE: Autorităţile române au sprijinit evacuarea a peste 1.000 de cetăţeni vietnamezi din Ucraina

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut o convorbire telefonică, luni, cu omologul său din Vietnam, Bui Thanh Son, care i-a adresat mulţumiri "deosebite" pentru operativitatea autorităţilor române, care au sprijinit, până în acest moment, evacuarea rapidă şi în siguranţă a peste 1.000 cetăţeni vietnamezi din Ucraina, a informat MAE.

Potrivit sursei citate, ministrul vietnamez a exprimat aprecierea pentru eforturile depuse în vederea gestionării fluxului mare de cetăţeni ucraineni şi ai altor state aflaţi la punctele de frontieră cu România, precum şi întregul sprijin acordat acestora de către ţara noastră. Ministrul Bogdan Aurescu l-a asigurat pe omologul vietnamez că România va continua să ofere sprijin, în continuare, pentru repatrierea cetăţenilor vietnamezi prin România.

În cadrul convorbirii, ministrul Aurescu a comunicat poziţia părţii române de condamnare în termenii "cei mai fermi" a agresiunii declanşate de Federaţia Rusă asupra Ucrainei, reiterând că acţiunile Moscovei încalcă "flagrant" prevederile dreptului internaţional, inclusiv suveranitatea şi integritatea teritorială ale Ucrainei.

Ministrul Aurescu a prezentat eforturile ţării noastre pentru oferirea de asistenţă umanitară, cu accent pe centrul logistic organizat de România pentru colectarea şi transferul donaţiilor internaţionale de asistenţă umanitară în Ucraina.

Ministrul vietnamez a mulţumit, totodată, României pentru sprijinul constant oferit de ţara noastră pentru aprofundarea relaţiilor dintre Vietnam şi UE, inclusiv în ceea ce priveşte semnarea, pe durata Preşedinţiei României a Consiliului UE, a Acordului de Liber Schimb UE-Vietnam, care a intrat în vigoare la 1 august 2020. Totodată, a fost salutată perspectiva valorificării Acordului privind Protecţia Investiţiilor/API UE -Vietnam, care este în curs de ratificare la nivelul Parlamentelor statelor membre UE, România fiind al doilea stat UE care a încheiat procedurile naţionale.

Totodată, ministrul Bui Thanh Son a reiterat mulţumirile adresate României pentru dovada de solidaritate arătată prin oferirea anul trecut a unei donaţii de vaccinuri împotriva COVID-19. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /