MAE: Cei trei români internaţi în Republica Dominicană nu au coronavirus; rămân spitalizaţi până pe 2 martie

MAE: Cei trei români internaţi în Republica Dominicană nu au coronavirus; rămân spitalizaţi până pe 2 martie

Testele medicale făcute celor trei români internaţi în Republica Dominicană nu au confirmat prezenţa COVID-19 (coronavirus), informează sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe.

MAE precizează că, potrivit protocolului medical, aceştia vor rămâne spitalizaţi până pe data de 2 martie.

"Ambasada României la Bogota (acreditată şi pentru Republica Dominicană) a fost informată de către Ministerul Sănătăţii Publice din Republica Dominicană cu privire la faptul că testele medicale efectuate celor trei cetăţeni români nu au confirmat prezenţa COVID-19. Aceştia vor rămâne spitalizaţi până la data de 2 martie, conform protocolului medical. Ambasada României la Bogota menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune", arată o informare a MAE.

Anterior, Ministerul Sănătăţii din Republica Dominicană a anunţat că trei români internaţi cu simptome respiratorii au testele pentru COVID-19 negative, potrivit presei online locale. Cei trei români, bărbaţi în vârstă de 29, 35 şi respectiv 50 de ani, au fost internaţi vineri dimineaţă într-un spital din capitala Santo Domingo, împreună cu un localnic care le era prieten şi a stat anterior mai mult timp în preajma lor, dar care nu prezenta simptomatologie. În urma investigaţiilor medicale efectuate a rezultat că cei trei români au gripă. Conform unor media locale, ei ar fi venit din Germania, făcând o escală de cinci ore pe un aeroport spaniol. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

3 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

4 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile