MAE: Cei trei români internați în spital după accidentul din Cehia sunt în stare inconștientă

Toți cei trei cetățeni români internați în spital după accidentul care a avut loc marți în Cehia sunt, în prezent, în stare inconștientă, medicii fiind rezervați în a da un prognostic, precizează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat transmis AGERPRES.

Sursa foto: Arhiva AGERPRES

* MAE: Patru români morți și trei răniți într-un accident rutier produs în Cehia

Conform sursei citate, un consul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat, în regim de urgență, în seara de marți la Spitalul Universitar din orașul Plzen pentru a obține date actualizate de la cadrele medicale privind starea de sănătate a cetățenilor români internați și pentru a o monitoriza constant.

"Toți cei trei cetățeni români internați sunt, în prezent, în stare inconștientă, medicii fiind rezervați în a da un prognostic. Misiunea diplomatică este în legătură cu familiile celor trei cetățeni români spitalizați", precizează MAE.

Totodată, sursa citată precizează că "MAE a solicitat autorităților române competente identificarea și înștiințarea, în regim de urgență, a familiilor din țară ale persoanelor decedate în urma accidentului".

"În prezent, trupurile neînsuflețite ale celor patru cetățeni români se află la o companie de pompe funebre din Plzen, de unde vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală din aceeași localitate, pentru autopsie", se mai arată în comunicatul MAE.

Ambasada României la Praga monitorizează cu prioritate cazul, menține permanent legătura cu autoritățile competente locale și cu reprezentanții spitalului în care se află internați cetățenii români, continuând acordarea asistenței consulare de specialitate, în limita competențelor legale, menționează sursa citată.

Marți, Ambasada României la Praga a fost informată de poliția cehă cu privire la producerea unui accident rutier, pe autostrada D5 (Praga — Nurenberg), în dreptul orașului Plzen, soldat cu decesul a patru cetățeni români și rănirea altor trei.

AGERPRES/(AS — autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

5 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

recomandări

Te ia DNA: Damian Dan

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc