MAE: Cetățeanul român răpit în Nigeria a fost eliberat

MAE: Cetățeanul român răpit în Nigeria a fost eliberat

Cetățeanul român răpit în Nigeria pe 10 octombrie a fost eliberat, a anunțat miercuri seara Ministerul Afacerilor Externe.

* UPDATE Inginer român, răpit în sudul Nigeriei (presă)

MAE mulțumește instituțiilor participante la Celula de Criză și autorităților nigeriene pentru implicare și sprijinul oferit în acest caz.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea fermă adresată cetățenilor români aflați în zonele de conflict sau cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-și înregistra prezența în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistență și protecție consulară cât mai eficientă.

MAE reiterează și recomandarea fermă de consultare a informațiilor postate pe site-ul instituției la secțiunea 'Sfaturi de călătorie'.

În același timp, MAE reamintește utilitatea consultării informațiilor furnizate atât prin intermediul aplicației "Călătorește în siguranță', ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!'.

AGERPRES/(editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria