MAE despre incidentul din Bellingham, Londra: Până în prezent nu există solicitări de asistență consulară

MAE despre incidentul din Bellingham, Londra: Până în prezent nu există solicitări de asistență consulară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, până în prezent, la nivelul misiunii diplomatice române din Londra nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea unor cetățeni români, după ce o mașină a intrat într-o mulțime de pietoni, duminică, în orașul britanic.

Sursă foto: Arhiva AGERPRES

"Ambasada României la Londra are în atenție incidentul produs în dimineața de 26 februarie, în care o mașină a intrat într-o mulțime de pietoni, în Bellingham, Londra", informează MAE, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit MAE, "misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la cetățenia victimelor și cauzele producerii accidentului".

Până în acest moment, arată ministerul, "la nivelul misiunii diplomatice române nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea unor cetățeni români afectați de acest incident".

Ambasada României la Londra monitorizează situația, fiind pregătită să acorde asistență consulară, indică Ministerul Afacerilor Externe.

Un bărbat a fost arestat duminică dimineața, fiind bănuit de șofat periculos și în stare de ebrietate, după ce a rănit cinci persoane în sud-estul Londrei, a anunțat poliția, potrivit DPA.

Poliția metropolitană a transmis că mașina condusă de bărbat a lovit mai mulți trecători înainte de a se izbi de un zid în zona Bellingham.

Patru bărbați și o femeie, cu vârste între 25 și 46 de ani, au primit îngrijiri medicale ca urmare a rănilor suferite. Trei persoane sunt în stare critică. Șoferul a fost tratat pentru o rană la cap, a anunțat poliția.

Potrivit Xinhua, incidentul a fost "un accident de trafic, neavând legătură cu terorismul".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țoapa o să vomite venin! „Gură de aur” și Reghe, poze în tandrețuri!

2 FOTO O profesoară de 41 de ani însărcinată a fost arestată după ce s-a culcat cu un elev de 15 ani

3 Priviți ce panouri rutiere montează Poliția din Ungaria, exclusiv pentru șoferii români

4 „Îmi cer scuze, n-aveam bani ieri!”

5 Furnizorii de gaze trimit notificări cu tarife noi exorbitante