MAE: Încă patru români din Grecia - confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus

MAE: Încă patru români din Grecia - confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus

Încă patru români din Grecia au fost confirmaţi cu noul coronavirus, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Este vorba de trei turişti aflaţi în insula Thassos şi unul în Lefkada.

Anterior, MAE a mai informat cu privire la alte opt cazuri de cetăţeni români cu SARS-CoV-2, în Republica Elenă.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face apel la cetăţenii români care au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul Greciei să respecte toate recomandările autorităţilor elene, inclusiv efectuarea măsurii carantinei.

De asemenea, MAE subliniază, într-un comunicat transmis AGERPRES, că nerespectarea recomandărilor autorităţilor elene şi încălcarea protocoalelor epidemiologice cresc riscul de propagare a infecţiei, "iar în cazul revenirii în România anterior efectuării măsurilor stabilite pot pune în pericol siguranţa celor de acasă".

Ministerul român atenţionează că, în conformitate cu informaţiile comunicate public de către autorităţile elene pe site-ul https://travel.gov.gr , termenul pentru completarea formularului electronic (Passenger Locator Form) a fost modificat.

Astfel, faţă de regula anterioară care stabilea obligativitatea completării formularului electronic cu minimum 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene, conform noilor informaţii, acesta poate fi completat inclusiv în cursul zilei anterioare intrării pe teritoriul Greciei.

Totodată, cu referire la informaţiile din spaţiul public privind turiştii români depistaţi pozitiv cu COVID-19 în Republica Elenă şi care refuză efectuarea carantinei pe teritoriul acestui stat decizând să revină în România pe cale rutieră, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, "în conformitate cu legislaţia bulgară, persoanele confirmate cu SARS-CoV-2 urmează a fi plasate în carantină, din dispoziţia autorităţilor sanitare".

Ministerul român arată că autorităţile bulgare pot lua, de asemenea, decizia de a nu permite accesul pe teritoriul Bulgariei.

MAE reaminteşte că cetăţenii care intră în Bulgaria, inclusiv în scopul tranzitului, sunt obligaţi să completeze o declaraţie prin care atestă că nu au simptome specifice infecţiei cu noul coronavirus şi că nu au intrat în contact cu persoane care au fost diagnosticate cu virusul SARS-CoV2 în ultimele 14 zile şi nici nu sunt plasaţi în carantină. Declaraţia este disponibilă pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe - https://www.mae.ro/node/51904 . În acest sens, MAE subliniază că declararea unor date false este sancţionată conform legii bulgare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

3 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

4 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

5 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...