MAE: Intrarea în Suedia - doar cu test COVID negativ, începând de sâmbătă

MAE: Intrarea în Suedia - doar cu test COVID negativ, începând de sâmbătă

Toţi cetăţenii străini care călătoresc în Regatul Suediei trebuie să prezinte, la frontieră, un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în situaţia neprezentării testului, intrarea în Regatul Suediei va fi refuzată. Măsura va fi valabilă de sâmbătă şi până pe 31 martie şi este aplicată pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, rutieră, maritimă şi feroviară.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane:

- persoanele având mai puţin de 18 ani (minorii);
- persoanele rezidente în Regatul Suediei;
- lucrătorii transfrontalieri, cu condiţia testării regulate (cel puţin o dată pe săptămână);
- persoanele care sunt implicate într-un transport medical;
- transportatorii de mărfuri şi alte categorii de personal din sectorul de transport;
- persoanele care se deplasează pentru raţiuni familiale urgente;
- persoanele care au nevoie de protecţie internaţională sau care au un alt motiv umanitar;
- persoanele care sunt supuse unei intervenţii medicale sau altor tipuri de îngrijire medicală în Regatul Suediei care nu pot fi amânate;
- marinarii;
- personalul implicat în acţiuni de cooperare poliţienească internaţională, vamală sau în acţiuni de salvare.

De asemenea, autorităţile suedeze recomandă ferm tuturor persoanelor care sosesc în Regatul Suediei să se izoleze şi să evite contactele sociale pentru o perioadă de şapte zile şi să efectueze un nou test în a cincea zi.

Informaţii suplimentare privind măsurile adoptate de autorităţile suedeze pot fi consultate la următoarea pagină de internet: www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/02/krav-pa-negativt-covid-19-test-for-inresa-till-sverige/ .

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români să manifeste precauţie cu privire la decizia de a călători în scop turistic în această perioadă, mai ales în cazul destinaţiilor care sunt afectate de pandemia de COVID-19, iar în cazul deplasărilor esenţiale, să-şi ia toate măsurile pentru a se conforma obligaţiilor stabilite de autorităţile locale, în acest context.

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Stockholm: +46736985463.

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate, inclusiv prin consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51931 , stockholm.mae.ro , www.mae.ro . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”