MAE: Nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români; Ambasada de la Berlin monitorizează situația

MAE: Nu s-au înregistrat solicitări de asistență consulară din partea cetățenilor români; Ambasada de la Berlin monitorizează situația

Ministerul Afacerilor Externe precizează, referitor la atacul de la Târgul de Crăciun din Berlin, că până la acest moment nu a fost înregistrată nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățenilor români, iar Ambasada României din Berlin monitorizează în continuare situația, fiind pregătită să acorde asistență consulară.

''Ministerul Afacerilor Externe urmărește cu deosebită atenție evoluțiile în urma atacului asupra unui Târg de Crăciun din Berlin, care a avut loc la 19 decembrie 2016, soldat cu numeroase victime, morți și răniți. Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a condamnat acest atac și a adresat o scrisoare omologului său german în care a transmis condoleanțe familiilor victimelor și exprimă întreaga speranță pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite. În aceste momente dificile, MAE exprimă întreaga solidaritate cu poporul german. Până la acest moment nu a fost înregistrată nicio solicitare de asistență consulară din partea cetățenilor români, iar Ambasada României la Berlin monitorizează în continuare situația, fiind pregătită să acorde asistență consulară'', arată MAE într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menționează că la dispoziția cetățenilor români se află numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +49 30 21239555, +49 30 21239514 și +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate automat către Call Center-ul Centrului de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii telefonici în regim de permanență sau numărul de urgență al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Luni seara, un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroși vizitatori, transmit agențiile internaționale de presă. Potrivit poliției germane, numărul persoanelor decedate a ajuns la 12. Un număr de 48 de persoane, unele cu răni foarte grave, au fost transportate la spital, precizează EFE.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...