MAE: Românca aflată în stare gravă după atacul de la Londra - transferată în alt spital, pentru investigații

MAE: Românca aflată în stare gravă după atacul de la Londra - transferată în alt spital, pentru investigații

Persoana de cetățenie română internată în stare gravă după atacul ce a avut loc miercuri, la Londra, a fost supusă unei intervenții chirurgicale, fiind transferată într-o altă unitate medicală pentru investigații suplimentare, precizează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Celula de criză constituită la nivelul misiunii diplomatice române la Londra, aflată în coordonarea Centralei MAE, menține permanent legătura cu unitatea medicală respectivă, cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român, căruia îi va acorda tot sprijinul necesar, arată sursa citată.

Un reprezentant al oficiului consular se află la unitatea medicală unde este internată persoana rănită și acordă asistență familiei, precizează Ministerul român de Externe.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord +44 20 76027328, +44 20 76029833, +44 20 76036694, +44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a declarat joi dimineața pentru AGERPRES că românca rănită în atentatul de la Londra a suferit o "intervenție chirurgicală complicată", iar starea acesteia continuă să fie critică.

Două persoane de cetățenie română au fost rănite în urma atacului de miercuri de la Londra. Una dintre ele a fost externată, a informat joi dimineața MAE.

Miercuri, un bărbat a intrat cu autoturismul în pietonii de pe Podul Westminster din Londra , iar după aceea a reușit să înjunghie un polițist și a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite, la fel și doi dintre pietonii loviți de mașina atacatorului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”