MAE: România a ajutat Ucraina cu sute de generatoare de curent electric

MAE: România a ajutat Ucraina cu sute de generatoare de curent electric

În cadrul unei reuniuni G7+ la nivel de miniștri de externe, pe tema susținerii infrastructurii energetice a Ucrainei, Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, s-a referit la eforturile României de a ajuta Ucraina după atacurile Rusiei asupra infrastructurii din țara vecină.

Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe Foto: MAE

„Referindu-se la eforturile României în sprijinul nevoilor de energie ale Ucrainei, șeful diplomației române a evidențiat rolul țării noastre în asigurarea transferului de sute de generatoare care suplinesc deficitul de aprovizionare cu electricitate rezultat din întreruperile din rețeaua electrică a Ucrainei supusă bombardamentelor Rusiei”, se arată într-un comunicat al MAE, preluat de Digi24 .

Reuniunea în format G7+ la nivel de miniștri de externe, pe tema susținerii infrastructurii energetice a Ucrainei, a fost coprezidată de secretarului de stat al SUA, Antony Blinken și de ministrul Afacerilor externe al Japoniei, Hayashi Yoshimasa. Întâlnirea video a avut loc pe 10 martie, fiind a treia derulată în acest format, prima fiind organizată în România, la 29 noiembrie 2022.

La reuniune a luat parte și ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba .

Aurescu a vorbit și despre mobilizarea autorităților locale din România, inclusiv a celor din Iași, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și București, al societății civile și al mediului de afaceri, în sensul realizării unor donații de generatoare către comunitățile locale din Ucraina afectate de atacurile forțelor armate ale Rusiei asupra infrastructurii energetice.

Ministrul român de externe a subliniat impactul războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova și eforturile României în sprijinul securității energetice a acestui stat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”