MAE rus convoacă un diplomat german, după ce Deutsche Welle a lansat apeluri de participare la proteste la Moscova

MAE rus convoacă un diplomat german, după ce Deutsche Welle a lansat apeluri de participare la proteste la Moscova

Ministerul rus de Externe l-a convocat joi pe însărcinatul cu afaceri al ambasadei Germaniei la Moscova pentru a protesta faţă de modul în care manifestaţiile desfăşurate în ultimele săptămâni în capitala rusă au fost relatate de postul german de televiziune Deutsche Welle (DW), care a lansat şi apeluri de participare la aceste proteste, relatează agenţiile EFE şi Reuters.

Însărcinatului cu afaceri german, Beate Grzeski, i s-a atras atenţia asupra ''caracterului inadmisibil'' al comportamentului postului Deutsche Welle, ''reflectat în apelul direct lansat locuitorilor Moscovei prin reţelele de socializare de a lua parte la acţiuni masive neautorizate'', informează MAE rus într-un comunicat.

Acest comportament ''contravine normelor eticii jurnalistice şi constituie o tentativă de ingerinţă în afacerile interne ale Rusiei'', se mai menţionează în textul în care MAE rus avertizează de asemenea că, dacă această situaţie se va repeta, Moscova ''îşi rezervă dreptul de a reacţiona conform legislaţiei în vigoare''.

Anterior şi purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a vorbit despre apelurile lansate de DW pentru participarea la manifestaţiile de protest faţă de blocarea participării candidaţilor opoziţiei la alegerile locale din septembrie.

În replică, postul german neagă acuzaţiile şi a emis un comunicat prin care condamnă reţinerea unuia dintre corespondenţii săi la Moscova în timpul protestului din 27 iulie, când peste o mie de manifestanţi au fost arestaţi.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

2 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

3 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

4 Așa o fi?

5 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD