MAE: Se fac verificări privind autenticitatea înregistrării cu românul răpit în Burkina Faso

MAE: Se fac verificări privind autenticitatea înregistrării cu românul răpit în Burkina Faso

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat marți că, în prezent, se fac verificări cu privire la autenticitatea înregistrării în care apare cetățeanul român răpit în Burkina Faso.

Foto: (c) Arhiva AGERPRES

"Celula de criză interinstituțională care gestionează situația cetățeanului român răpit în Burkina Faso a luat notă de difuzarea la data de 31 octombrie 2016 a unui material video cu cetățeanul român Iulian Gherguț. În prezent se fac verificări privind autenticitatea înregistrării. Având în vedere specificul acestei operații, procedurile de verificare pot să dureze", se arată într-un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Celula de criză precizează că lansarea unui astfel de mesaj în spațiul public se înscrie în tiparul obișnuit al situațiilor de acest gen și că se lucrează în regim de permanență pentru gestionarea situației.

MAE reiterează recomandarea ca tratarea în spațiul public a elementelor privind acest caz, dat fiind caracterul specific și sensibil al acestuia, să se facă cu toată precauția.

Conform sursei citate, Celula de criză care gestionează cazul lui Iulian Gherguț, convocată la data de 4 aprilie 2015 (din care fac parte MAE, SIE, SRI, MApN, Administrația Prezidențială), este constituită conform "Metodologiei de comunicare și acțiune pentru instituțiile cu responsabilități în gestionarea situațiilor de atacuri teroriste în care sunt implicați cetățeni români aflați în afara teritoriului României" (aprobată de ședința CSAT din 3 iulie 2013).

Împreună cu MAE, care acționează pe toate canalele diplomatice disponibile și gestionează activitatea de comunicare, autoritățile române competente în domeniul securității naționale (SIE, SRI, MApN) depun toate eforturile pentru eliberarea cetățeanului român. Fiecare instituție acționează cu instrumentele și metodele specifice de acțiune, conform competențelor, se mai arată în comunicatul de presă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...