MAE: Trei români au decedat în accidentul din Ungaria, iar cinci au fost răniți

MAE: Trei români au decedat în accidentul din Ungaria, iar cinci au fost răniți

Trei români au decedat, iar cinci au fost răniți în accidentul rutier produs sâmbătă pe raza localității Szolnok-Ungaria, precizează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

"Potrivit datelor obținute de Consulatul General al României la Szeged, în microbuzul implicat în accident se aflau 8 cetățeni români, dintre care trei cetățeni români au decedat și cinci cetățeni români au fost răniți. Cei cinci cetățeni români răniți au fost transportați la o unitate medicală din proximitate, pentru îngrijiri medicale. Unul dintre aceștia a fost externat, iar ceilalți patru au fost supuși unor investigații medicale amănunțite, starea lor de sănătate fiind stabilă. Menționăm că în cursul dimineții zilei de 26 noiembrie 2017, un consul s-a deplasat la unitatea medicală în care sunt internați cetățenii români, pentru a-i vizita și pentru a le acorda asistență consulară", precizează sursa citată.

MAE mai arată că pentru cetățenii români care au decedat în urma accidentului, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităților competente și a familiilor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite.

Consulatul General al României la Szeged gestionează cu prioritate cazul, menține în permanență legătura cu autoritățile locale, cu unitățile medicale în care se află internați cetățenii români și acordă întreaga asistență consulară, adaugă sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 Așa o fi?

5 De la „ei” pleacă totul! / Firma care asigura mententanța instalației de oxigen din tirul ATI de la Victor Babe…