MAE: Trei români au decedat în accidentul din Ungaria, iar cinci au fost răniți

Trei români au decedat, iar cinci au fost răniți în accidentul rutier produs sâmbătă pe raza localității Szolnok-Ungaria, precizează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat transmis duminică AGERPRES.

"Potrivit datelor obținute de Consulatul General al României la Szeged, în microbuzul implicat în accident se aflau 8 cetățeni români, dintre care trei cetățeni români au decedat și cinci cetățeni români au fost răniți. Cei cinci cetățeni români răniți au fost transportați la o unitate medicală din proximitate, pentru îngrijiri medicale. Unul dintre aceștia a fost externat, iar ceilalți patru au fost supuși unor investigații medicale amănunțite, starea lor de sănătate fiind stabilă. Menționăm că în cursul dimineții zilei de 26 noiembrie 2017, un consul s-a deplasat la unitatea medicală în care sunt internați cetățenii români, pentru a-i vizita și pentru a le acorda asistență consulară", precizează sursa citată.

MAE mai arată că pentru cetățenii români care au decedat în urma accidentului, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităților competente și a familiilor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite.

Consulatul General al României la Szeged gestionează cu prioritate cazul, menține în permanență legătura cu autoritățile locale, cu unitățile medicale în care se află internați cetățenii români și acordă întreaga asistență consulară, adaugă sursa citată.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

5 EXCLUSIV / Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când românii erau gazați de…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel