MAE va evacua patru cetățeni români din Republica Niger

MAE va evacua patru cetățeni români din Republica Niger

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, în contextul deteriorării situației de securitate din Republica Niger, reprezentanții Ambasadei României la Alger au întreprins demersurile urgente pentru identificarea cetățenilor români aflați pe teritoriul acestui stat.

MAE va evacua patru cetățeni români din Republica Niger FOTO: Profimedia

„Astfel, la acest moment, în evidența Ambasadei României la Alger sunt patru cetățeni români care și-au anunțat prezența pe teritoriul Republicii Niger și care au solicitat sprijin în vederea evacuării. Misiunea diplomatică este în contact permanent cu cetățenii români și, cu sprijinul Ambasadei României la Paris, au fost obținute asigurări că cei patru cetățeni români vor fi preluați și transportați la Paris, în cursul acestei zile, cu unul dintre zborurile de evacuare organizate de către autoritățile franceze. De asemenea, sunt în curs de realizare și alte demersuri diplomatico-consulare pentru identificarea unor soluții de transport alternative”, transmite MAE, într-un comunicat de presă.

MAE arată că, potrivit datelor disponibile la nivelul Ambasadei României de la Alger, pe teritoriul Republicii Niger se află, în prezent, alți 20 de cetățeni români care își desfășoară activitatea în cadrul misiunilor EUCAP Sahel Niger (Misiunea de Consolidare a Capacităților Uniunii Europene Sahel Niger) și EUMPM Niger (Misiunea UE de Parteneriat Militar Niger).

Sursa citată precizează că procedurile de evacuare în cazul cetățenilor români încadrați la cele două misiuni vor fi gestionat de fiecare misiune în parte.

MAE a subliniat că instituția a emis un avertisment de călătorie pentru Republica Niger și „recomandă ferm tuturor cetățenilor români care se află pe teritoriul Republicii Niger să se adreseze Ambasadei României la Alger şi să comunice coordonatele proprii, pentru a putea fi contactaţi în caz de necesitate”.

„MAE precizează că Ambasada României la Alger urmărește cu atenție evoluția situației de securitate din Republica Niger, menține legătura atât cu cetățenii români care au solicitat sprijin, cât și cu reprezentanții celorlalte state membre UE, acordând asistența consulară necesară, conform competențelor”, se precizează în comunicatul de presă transmis de MAE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?