MAE/Atenţionare de călătorie Croaţia: Coduri portocaliu şi galben de caniculă

MAE/Atenţionare de călătorie Croaţia: Coduri portocaliu şi galben de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, de vineri până duminică, în majoritatea regiunilor ţării se va simţi un nou val de caniculă, cu temperaturi ce vor depăşi nivelul 3, anume peste 32 de grade Celsius.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, autorităţile croate au emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil pentru sâmbătă, în regiunile Rijeka, Split şi Dubrovnik şi un cod galben de caniculă pentru regiunile Zagreb şi Knin.

Li se recomandă cetăţenilor români să evite expunerea directă la soare, pe cât posibil în intervalul orar 11,00 - 16,00 şi să se hidrateze corespunzător.

Pentru informaţii actualizate se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Naţional - https://www.meteo.hr , Automobil Clubului Croat - http://www.hak.hr/ , Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr , Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr .

MAE le reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 şi +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro , www.meteoalarm.eu , www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria