MAE:Modificare a condiţiilor de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei - o serie de judeţe din România incluse în zona roşie

MAE:Modificare a condiţiilor de intrare pe teritoriul Regatului Belgiei - o serie de judeţe din România incluse în zona roşie

O serie de judeţe au fost incluse, începând de vineri, în zona roşie de către autorităţile belgiene, care au revizuit condiţiile de acces pentru persoanele care se deplasează în Regatul Belgiei din România, a informat Ministerul Afacerilor Externe.

Conform noilor măsuri, începând din data de 14 august, în zona roşie sunt incluse următoarele zone/judeţe din România: Bucureşti-Ilfov (Bucureşti, Ilfov); Nord-Vest (Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj); Nord-Est (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui).

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că în zona roşie sunt incluse din data de 1 august şi următoarele zone/judeţe: Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu); Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea); Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman); Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea).

Toate persoanele care sosesc în Regatul Belgiei din regiunile incluse în zona roşie trebuie să intre în autoizolare şi să efectueze un test molecular (tip PCR) pentru depistarea infecţiei cu COVID-19. Testul este efectuat de autorităţile belgiene, la sosirea în această ţară. Călătorii sunt rugaţi să contacteze medicul curant, respectiv un medic de familie, care dispune testarea.

Conform informaţiilor comunicate de autorităţile belgiene, măsura autoizolării şi testarea sunt în competenţa autorităţilor regionale.

Celelalte judeţe ale României - Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş - rămân incluse în zona portocalie.

Totodată, MAE reaminteşte că persoanelor care intră în Belgia din state/regiuni incluse în zona portocalie, autorităţile belgiene le recomandă să se adreseze medicului în vederea efectuării testării şi autoizolării la domiciliu.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează că, începând cu data de 1 august a.c., toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: https://travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form , fiind exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum şi persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depăşeşte 48 de ore.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact si Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51902 , http://bruxelles.mae.ro/ , https://www.mae.ro/ si https://diplomatie.belgium.be/en . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa