Mafia e vie!/SURSE Adriana Cotel, apropiata lui Darius Vâlcov, pe cale să fie angajată la Agenția Națională a Medicamentului după ce tocmai a fost demisă de la șefia Institutului Fundeni

Mafia e vie!/SURSE Adriana Cotel, apropiata lui Darius Vâlcov, pe cale să fie angajată la Agenția Națională a Medicamentului după ce tocmai a fost demisă de la șefia Institutului Fundeni

Mafia e vie!/SURSE Adriana Cotel, apropiata lui Darius Vâlcov, pe cale să fie angajată la Agenția Națională a Medicamentului după ce tocmai a fost demisă de la șefia Institutului Fundeni.
 
Adriana Cotel (35 de ani), protejata lui Darius Vâlcov, propulsată de acesta în cele mai puternice poziții din sistemul de sănătate, este pe cale să fie angajată prin detașare la o instituție – cheie, Agenția Națională a Medicamentului (ANM), au declarat pentru  G4Media.ro surse din instituție.

Președintele ANM, Marius Șișu, și el apropiat de Darius Vîlcov, ar fi de acord cu detașarea Adrianei Cotel de la firma SC Perfect Balance SRL din Craiova pe postul de șef Serviciu raportare și monitorizare, potrivit surselor citate. Firma la care s-a angajat Cotel este controlată de Mihaela Triculescu, fostă șefă a ANAF propulsată în funcție tot de Darius Vîlcov.

Adriana Cotel a făcut cerere de detașare la ANM imediat după ce a fost dată afară de la șefia Institutului Fundeni de către ministrul Sănătății, Victor Costache. Fosta ministră PSD, Sorina Pintea, o numise pe Adriana Cotel șefă la Fundeni în ultimele zile de mandat.

ANM este condusă acum, pentru prima oară în istoria sa, de un personaj fără studii de farmacie. Este vorba de președintele Marius Șișu, numit interimar în februarie 2019 de guvernul PSD. El este absolvent de studii economice și a picat admiterea la Facultatea de Farmacie, după cum au arătat ziariștii Recorder într-o investigație. El a picat în 2012 examentul de intrarea la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova. Șișu a fost evaluat la două probe, unde a luat notele 8.45 și 4.25.

Cine e Adriana Cotel

Adriana Cotel a fost numită în octombrie 2018 în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului, o instituție – cheie care arbitrează industria farmaceutică din România.

În ianuarie 2019, Dăncilă a numit-o pe Adriana Cotel preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, printr-o decizie publicată în Monitorul Oficial.

Adriana Cotel a refuzat constant să-și publice CV-ul, deși răspunderea pe care a avut-o în CNAS și ANM a fost enormă: se îngrijește de soarta celor 16 milioane de asigurați din România și administrează un buget de 7 miliarde de euro.

Recorder a descoperit că pe lângă funcțiile primite în diverse instituții ale statului, biografia Adrianei Cotel ascunde o ascensiune cel puțin la fel de spectaculoasă și pe partea academică. În numai trei ani, a ajuns licențiată în Psihologie, masterandă, doctorand, asistent universitar și psiholog cu triplă specializare.

Înainte de a fi plasată de Vâlcov în vârful celor mai mari instituții din piața de sănătate, Adriana Cotel fusese specialist în biotehnologie la compania Alvogen Romania, un producător de medicamente activ pe piața internă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante