Mafia PSD! Contract dubios semnat între Cumpănașu și ministerul condus de Ecaterina Andronescu!

Mafia PSD! Contract dubios semnat între Cumpănașu și ministerul condus de Ecaterina Andronescu!

Ministerul Educației condus de Ecaterina Andronescu și ONG-ul lui Alexandru Cumpănașu, acuzat că nu are facultate dar care susține că are masterat în Elveția, au încheiat în decembrie 2018 un acord de parteneriat, pentru implementarea proiectului “Noi perspective în educație”, pe care l-a detaliat într-un contract adițional semnat anul acesta. Un proiect pe fonduri europene, din care ONG-ului lui Cumpănașu îi este alocată suma de 563.509 lei, arată documentele obținute de  Edupedu.ro .

Personaj acuzat că nu are facultate, care a declarat pentru  G4Media.ro  că nu și-a terminat studiile în drept începute la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, dar care apoi a scris pe pagina sa de Facebook că “oficial, am diplomă de studii superioare. Mai exact, am absolvit ‘OUS Royal Academy of Economics and Technology in Switzerland’, si am obținut Executive MBA in Leadership and Change Management”, potrivit  Stiripesurse.ro , Cumpănașu conduce două ONG-uri abonate la bani publici: Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) și Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR).

Acordul de parteneriat între Ministerul Educației și ONG-ul lui Cumpănașu a fost semnat pe 19 decembrie 2018, la aproape o lună după ce Ecaterina Andronescu și-a preluat cel de-al patrulea mandat de ministru al Educației, iar actul adițional cu detalierea activităților a fost semnat de Andronescu și Cumpănașu în iunie 2019, cu câteva zile înainte să fie demisă de Viorica Dăncilă, potrivit documentelor obținute de Edupedu.ro.

Lider de parteneriat în cadrul acestui contract este Ministerul Educației, prin semnătura Ecaterinei Andronescu, negată ulterior de aceasta, Partener 1 este ONG-ul condus de Alexandru Cumpănașu (Asociația pentru Implementarea Democrației), Partenerul 2 este UEFISCDI – instituția condusă de Adrian Curaj care organizează competițiile pe proiecte în cercetare, iar Partenerul 3 este Asociația C4C – Communication for Community, condusă de Dan Ungureanu.

Pentru ce anume este plătit Alexandru Cumpănașu în cadrul acestui parteneriat cu Ministerul Educației?

Activitățile pe care ONG-ul lui Cumpănașu Asociația pentru Implementarea Democrației se obligă să le realizeze în cadrul acordului cu Ministerul Educației sunt următoarele, potrivit documentelor obținute de Edupedu.ro:

  • Elaborarea studiului de impact ex-ante privind implementarea cadrului strategic propus (inclusiv studiu comparativ al sistemelor educaționale din cadrul altor state europene): 496.900 lei
  • Management și raportare: 66.609 lei
  • Organizarea de activități de diseminare și promovare a proiectului și a rezultatelor activităților din cadrul acestuia
  • Promovare proiect (social media)
  • Elaborarea de materiale de prezentare, diseminare și promovare a proiectului și a activităților din proiect
  • Realizarea materialelor promoționale
DOCUMENT Contractul încheiat între fostul ministru Ecaterina Andronescu și Alexandru Cumpănașu:

Candidat în primul tur al alegerilor prezidențiale din acest an, Alexandru Cumpănașu a declarat la Realitatea TV, întrebat cum poate face un master în Elveția fără să fi absolvit anterior vreo facultate, că “nu este o diplomă de licență oarecare, pe care o fac toți proștii în România, la toate universitățile de doi lei. (…) Eu cred că un om care își termină un executive master are o pregătire mai bună, în afară, decât unul care vine și spune săru’mâna pe la decani și bagă șpagă la profesori”.

În proiectul derulat de Ministerul Educației, ceilalți parteneri sunt Asociația C4C – Communication for Community, înființată de Dan Ungureanu, Daniela Vișoianu și Irina Ecaterina Sorescu ( sursa ), precum și UEFISCDI condusă de Adrian Curaj.

Suma alocată fiecărei instituții din proiect:

• Ministerul Educației, ca lider de parteneriat, are o sumă totală alocată în valoare de 1.534.998 lei
• ONG-ul lui Alexandru Cumpănașu (Asociația pentru Implementarea Democrației): 563.509 lei
• UEFISCDI: 670.000 lei
• Asociația C4C – Communication for Community: 236.491 lei

Amintim că Alexandru Cumpănașu face obiectul unei verificări la nivelul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), care a anunțat în septembrie că analizează legalitatea procedurilor de angajare a lui Cumpănașu într-un proiect european în care era nevoie de studii superioare. “Precizăm că, la angajare, domnul Cumpănașu a semnat olograf un document prin care certifică îndeplinirea condițiilor legale de exercitare a responsabilităților specifice unui post de expert, nivel de încadrare studii superioare”, preciza atunci SNSPA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa