Mafia PSD! Guvernul Dăncilă le-a dat luni 27 de milioane de euro fraților Ciocan, protectorii PSD ai interlopilor din Caracal, pentru reabilitarea unui drum din Teleorman!

Mafia PSD! Guvernul Dăncilă le-a dat luni 27 de milioane de euro fraților Ciocan, protectorii PSD ai interlopilor din Caracal, pentru reabilitarea unui drum din Teleorman!

Frații Ciocan, jupânii politici PSD din Caracal, au primit de la guvern 27 de milioane de euro la doar o lună după ce presa a dezvăluit corupția generalizată din Olt. Contractul, pentru reabilitarea unui drum din Teleorman, dezvăluie G4Media.ro.

Compania de Infrastructură (CNAIR) a anunțat luni un contract-surpriză: reabilitează cu 27 de milioane de euro de la buget un drum din Teleorman despre care în urmă cu trei ani guvernul declara că nu este o prioritate pentru perioada 2014-2020. Cei aproape 47 de kilometri de drum dintre Alexandria și Turnu Măgurele vor fi reabilitați de o asociere condusă de firma Alexcor Trading, controlată de deputatul PSD de Olt, Dan Ciocan.

Inițial, oferta depusă de asocierea condusă de Alexcor Trading s-a clasat pe locul 3, contractul fiindu-i atribuit unei alte asocieri al cărui lider era tot o firmă românească: Construcții Erbașu S.A. Printr-o decizie din martie anul acesta, Curtea de Apel București a obligat CNAIR să reevalueze ofertele, iar după ce primele două clasate au făcut un pas în spate, contractul a ajuns la asocierea condusă de firma Alexcor Trading.

Legătura dintre frații Ciocan și firma Alexcor Trading

G4Media.ro a scris în august că Alexcor Trading este controlată de frații Dan și și Cornel Ciocan prin intermediul Danielei Ciocan, asociat unic în firmă. Compania a fost deținută în acte până în 2017 de Marcel Nicola din comuna natală a fraților Ciocan, Rotunda, și avea un punct de lucru la aceeași adresă ca firmele Dancor și Clean Prest Active: Nicolae Teclu nr. 1, București.

Potrivit datelor de la registrul Comerțului, în 2017, au intrat în firmă Teodora Maria Ciocan, născută în 1997, apoi Daniela Mirela Ciocan. În același an, Maria Ciocan și Marcel Nicola cesionează firma Danielei Ciocan, actualul asociat unic.

Alexcor Trading este abonată la contracte cu statul, figurând în SEAP cu 30 de contracte. De exemplu, în octombrie 2018, Alexcor Trading a semnat un contract de aproape 2 milioane de euro cu Compania națională de administrare a infrastructurii rutiere pentru ”lucrări de întreținere curentă vară – Estetica rutieră și scurgere ape DRDP Craiova – Lot Tg Jiu”.

Cine sunt frații Ciocan

Caracalul, intrat în centrul atenției naționale după crimele din casa groazei, este fieful politic al fraților Ciocan. Dan Ciocan este președinte al PSD Caracal. Este deputat PSD încă din 2012. Provine din localitatea Rotunda de lângă Caracal. Pe vremea lui Ceaușescu a fost milițian, chiar șef de post la Izbiceni. Potrivit CV-ului de pe pagina de internet a Camerei Deputaților, Ciocan și-a luat bacalaureatul la Grupul școlar de arte și meserii din Craiova în 2010, la 50 de ani. Imediat, a urmat și cursurile Facultății de Agronomie din Craiova și, în 2016, a devenit inginer agronom.

Fratele lui, Cornel, a fost mai ghinionist. În 2015, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală de aproape 6 milioane de lei, ca urmare a unui dosar DNA.

Cum a câștigat contractul firma controlată de frații Ciocan

Aceasta și-a adjudecat contractul, deși, inițial, cu oferta depusă, s-a clasat abia pe locul 3. Din partea Alexcor Trading, contractul a fost semnat de Silviu Nicolae Tudor, soțul lui Beatrice Tudor, deputat PSD, și care, potrivit CV-ului a lucrat și la Compania Municipală Parcuri și Grădini București, deținută de Primăria Capitalei.

Despre reabilitarea DN52, un drum cu o singură bandă pe sens, se vorbește încă din 2008, când au fost aprobați indicatorii tehnico-economici. În 2016, însă, Guvernul considera că „proiectul este unul cu dificultãți de demarare”, și adăuga că „a fost testat în sistemul de modelare pentru Master Planul General de Transport și a rezultat că nu este o prioritate la finanțare execuție lucrări în perioada 2014-2020”. Cu toate acestea, licitația a fost lansată în noiembrie 2017. Ofertele au putut fi depuse până în februarie anul trecut.

Valoarea contractului pentru reabilitarea drumului dintre Alexandria și Turnu Măgurele este de 126.323.299 lei, fără TVA, adică circa 26,7 milioane de euro.

„Finanțarea este asigurată prin transfer de la bugetul de stat. Perioada de proiectare care include Proiectul pentru Autorizația de Construire este de 5 luni. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni (un an și jumătate, n.r)”, se arată în comunicatul CNAIR. Perioada de garanție a lucrărilor este de 8 ani.

„Avem speranțe că această modernizare se va face în timpul din contract și fără probleme. Antreprenorul este unul serios”, declara luni la semnarea contractului directorul general al CNAIR, Sorin Scarlat.

„Din punctul nostru de vedere nu vor fi probleme și încercăm să vă suprindem prin decalarea termenelor în sens pozitiv”, a declarat Silviu Nicolae Tudor, soțul deputatului PSD Beatrice Tudor. El a semnat contractul din partea asocierii conduse de Alexcor Trading.

Potrivit hărții calităţii drumurilor din România, realizată de membrii Asociaţiei Pro Infrastructura, la finalul anului trecut, cei circa 50 de kilometri dintre Alexandria și Turnu Măgurele erau considerați a fi într-o stare bună sau mediocră.

Potrivit Ministerului de Finanțe, în 2018 Alexcor Trading declara că are 129 de angajați și un profit de 262.163 lei, la o cifră de afaceri de 7,87 milioane lei și datorii de 5,9 milioane lei.

Alexcor Trading a mai avut contracte cu CNAIR, unele dintre ele pentru servicii de deszăpezire în asociere cu Tel Drum sau pentru reparații pe timp de vară a drumurilor din Gorj și Olt. Și Consiliul Județean Olt a avut de-a lungul timpul încheiate contracte cu această firmă.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

2 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

3 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

4 ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial / PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, …

5 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!