Mafia PSD! Savonea nu a trimis la Cotroceni decizia CSM de acceptare a demisiei Danei Gîrbovan din magistratură!

Mafia PSD! Savonea nu a trimis la Cotroceni decizia CSM de acceptare a demisiei Danei Gîrbovan din magistratură!

Mafia PSD! Savonea nu a trimis la Cotroceni decizia CSM de acceptare a demisiei Danei Gîrbovan din magistratură! Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, nu a trimis la Palatul Cotroceni decizia Secţiei pentru Judecători a Consiliului care a votat în unanimitate plecarea din magistratură a judecătoarei Dana Girbovan, propunerea PSD pentru ministrul Justiţiei, dezvăluie jurnalistul Virgil Burlă pe Europa Liberă.

Potrivit unor surse judiciare, la Cotroceni a ajuns doar cererea lui Gîrbovan de demisie din magistratură, nu şi hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM care aproba această demisie. În aceste condiţii, Klaus Iohannis nu a putut semna decretul de eliberare din funcţia de magistrat a Danei Gîrbovan.

Pe 26 august, Secţia pentru Judecători a CSM s-a intrunit şi, la ultimul punct de pe ordinea de zi, a aprobat, în unanimitate, „înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin demisie, a doamnei Dana Cristina Gîrbovan, judecător la Curtea de Apel Cluj, conform art. 65 alin 1, lit a din legea 303 din 2004”, se arată în ordinea de zi soluţionată a Secţiei.

Ordinea de zi a ședinței CSM. Cererea Danei Gârbovan este la ultimul punct:

Două zile mai târziu, preşedintele Klaus Iohannis a arătat că respinge toate cele trei propuneri de noi miniştri făcute de premierul Viorica Dăncilă, inclusiv pe Dana Gîrbovan, preferata PSD pentru postul de ministru al Justiţiei.

Imediat, Gîrbovan a anunţat pe pagina personală de Facebook că îşi retrage cererea de demisie din magistratură şi cere Secţiei pentru Judecători a CSM să ia act de acest lucru. „Mi-am înaintat demisia către secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

4 Cine este senatorul PSD, Ion Ganea, care a dat peste cap planurile lui Marcel Ciolacu de a amâna alegerile: Fo…

5 ULTIMA ORĂ Dispar sistemele IT ale ministerelor și agențiilor guvernamentale, administrația centrală se va mut…