Deputata Laura Vicol, președinta Comisiei Juridice, a primit din partea Camerei Deputaților, în februarie 2023, un permis de liberă trecere pentru un autoturism Mercedes Maybach GLS 600, după cum rezultă dintr-o investigație G4Media.ro și o confirmare oficială din partea Parlamentului. Mașina are un preț de listă de circa 200.000 de euro și a fost achiziționată anul trecut, de societatea Nordis Management SRL la care soțul ei este asociat, scrie G4Media .

Săptămâna trecută, după ce a aflat, printr-o scurgere de informații de la Camera Deputaților, că G4Media.ro a depus o solicitare legată de acest permis, Vicol a admis pe contul ei Facebook că ”utilizez și mașina soțului meu” și și-a cerut scuze, în mod ironic, pentru că nu folosește resursele Parlamentului.

Nordis Management SRL este un dezvoltator imobiliar implicat în edificarea mai multor apart-hoteluri la malul mării. Societatea s-a confruntat și se confruntă cu mai multe procese pentru datorii, precum și cu cereri de intrare în insolvență. Laura Vicol nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro pe marginea acestui subiect.

Conform unui răspuns oficial trimis, vinerea trecută, de Biroul de Presă al Camerei Deputaților, pentru autoturismul cu numărul de înmatriculare B 06 NRD instituția a eliberat un permis de liberă trecere la data de 21 februarie 2023. Documentul oferă acces auto în incinta Palatului Parlamentului. Invocând mai multe prevederi legale, Biroul de Presă a refuzat să comunice numele parlamentarului care a solicitat acest permis.

O sursă bine informată a dezvăluit, însă, pentru G4Media.ro, că mașina este condusă de șefa Comisiei Juridice, deputata Laura Vicol. Aceasta a confirmat informația la puțin timp după ce G4Media.ro depusese cererea de la Biroul de Presă, dar înainte de primirea răspunsului. Astfel, într-o postare pe Facebook, ea a scris:

„Înțeleg că interesul superficial al unor publicații care fac rating folosindu-mi numele este canalizat și către familia mea. Pentru cine întreabă: da, utilizez și mașina soțului meu. Mă iertați că sunt măritată și nu vreau să mă folosesc de resursele Parlamentului, doar pentru că aș putea. Sănătate!”

O altă sursă G4Media.ro a dezvăluit că autoturismul este marca Mercedes Maybach GLS 600 și a fost achiziționat, în 2022, în leasing, de societatea Nordis Management SRL București. Astfel se explică și numărul de înmatriculare din litere – o prescurtare provenită de la ”Nordis”.

Reprezentantul unui dealer auto consultat de G4Media.ro a declarat că prețul de listă pentru un asemenea autoturism, cumpărat în leasing, este de 201.370 euro, inclusiv TVA fără opționale. Pe site-urile de specialitate un astfel de model se vinde în România cu aproximativ 250.000 de euro – 300.000 de euro în funcție de opțiuni. Pe site-ul Mercedes Benz România, pentru acest autoturism există următoarele descrieri: consum de 13,3 litri/100 km, începând de la 4,9 secunde pentru viteză de la 0 la 100 km/h, până la 410 kw putere, viteză maximă 250 km/h.

Sursa Foto: Autovit

În cadrul societății Nordis Management SRL, soțul lui Vicol, Răzvan Vladimir Ciorbă, deține 46% din părțile sociale. Datele furnizate de Ministerul de Finanțe arată că, în anul achiziției, firma a avut o cifră de afaceri de 76,9 milioane lei, un profit net de 476.539 lei și datorii de 566,1 milioane de lei.

Tot în 2022, pe numele societății au fost depuse trei cereri de intrare în insolvență, închise după ce debitorul și-a achitat datoriile. În acest moment, pe rolul Tribunalului București se află pe rol o a patra, cu prim termen de judecată stabilit pentru luna octombrie 2023.

Dezvoltator al unui ansamblu de blocuri din Năvodari, denumit Nordis Mamaia și cu destinația de a deveni apart-hoteluri, Grupul Nordis este chemat în judecată și de mai multe persoane fizice sau juridice nemulțumite că nu le-au fost înmânate cheile apartamentelor în termenul convenit, precum și de diferiți furnizori sau prestatori de servicii, unele dosare ajungând în faza de executare silită a debitorului.

În cea mai recentă declarație de avere, Vicol a menționat două terenuri în Domnești-Ilfov (3.000 mp) și Pârâul Rece-Brașov (11.133 mp), un apartament în Constanța, toate pe numele ei, și un apartament în București, pe unul dintre copii. Deputata a estimat la 1,04 milioane de euro valoarea bijuteriilor și ceasurilor deținute.

În conturi, familia ei are mai multe monede, cele mai mari fiind de 1,02 milioane lei, 340.000 de euro și 92.460,70 dolari. Vicol a mai declarat două împrumuturi acordate în nume personal unei firme – 150.000 de euro și 1,1 milioane lei.

La venituri, ea a menționat suma de 141.636 lei în calitate de parlamentar, iar soțul ei – circa 352.000 de lei din salarii de la patru firme, inclusiv Nordis Management și dividende de 11,5 milioane de lei de la societăți la care este asociat.

În trecut, G4media.ro a dezvăluit faptul că Vicol s-a afișat în Parlament cu un ceas Richard Mille care are prețul de catalog de 180.000 de dolari și că, alături de familie, a închiriat cu 25.000 de euro un avion pentru a zbura la Monaco unde a avut închiriat un apartament într-un imobil de lux și unde cele mai mici prețuri la închiriere pornesc de la 20.000 de euro pe lună.