Mafia PSD din Justiție/Procurorul DIICOT care anchetează jurnaliștii care au scris despre Daniel Băluță este partenerul de viață al avocatei unui subordonat al primarului/Partenera magistratului, apropiată de Laura Vicol și fugarul Daniel Dragomir

Mafia PSD din Justiție/Procurorul DIICOT care anchetează jurnaliștii care au scris despre Daniel Băluță este partenerul de viață al avocatei unui subordonat al primarului/Partenera magistratului, apropiată de Laura Vicol și fugarul Daniel Dragomir

Procurorul DIICOT care instrumentează plângerea primarului Daniel Băluță împotriva jurnaliștilor Libertatea și Newsweek este partenerul avocatei lui Marian Goleac, fost șef al ADP 4, transmite RISE Project printr-o postare pe Facebook de marți seară.

Magistratul Ionuț Edi Oprea este cel care îi anchetează pe jurnaliștii celor două publicații după ce primarul sectorului 4 i-a acuzat că ar coordona o campanie de defăimare la adresa lui.

Simona Mihaela Oprea, partenera sa, apare în fotografii la nunta avocatei Laura Vicol, ajunsă recent parlamentar PSD, unde naș de cununie este ex-fugarul Daniel Dragomir, un cunoscut susținător al modificării legilor Justiției pe vremea fostului lider PSD Liviu Dragnea. Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a fost condamnat definitiv în România la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru corupție și s-a predat autorităților italiene la Bari.

Conform informațiilor publicate de RISE Project, Simona Oprea, partenera procurorului DIICOT care anchetează jurnaliștii în dosarul deschis în urma plângerii primarului PSD Băluță, i-a reprezentat într-un dosar instrumentat la DNA în 2019 pe Marian Goleac (fostul șef ADP 4, mâna dreaptă a edilului de la sectorul 4) și pe Antonio Goleac (șef în poliția locală a sectorului, fiul lui Marian).

Jurnaliștii Libertatea, audiați recent la DIICOT în urma plângerii lui Daniel Băluță, au scris despre afacerile familiei Goleac și intersecțiile lor financiare cu primăria.

Context

Cătălin Tolontan și Mihai Toma, jurnaliști la publicația Libertatea, au fost chemați săptămâna trecută la DIICOT, pentru a fi audiați în legătură cu o plângere depusă de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă. Primarul Băluță a fost vizat de mai multe investigații de presă publicate de Libertatea, care arătau legăturile unor personaje din primărie cu clanurile de interlopi.

„(…) Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, s-a considerat lezat de articolele publicate în ‘Libertatea’ şi a cerut la Judecătoria Sectorului 2 ştergerea articolelor despre el, pedepsirea ziariştilor la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi condamnarea lor penală, către DIICOT. Cea mai recentă acţiune a primarului Daniel Băluţă este cea către DIICOT. Surse din Primăria Sectorului 4 au relatat că ‘el a făcut plângere penală la adresa mai multor jurnalişti, de la mai multe publicaţii, pe ideea că aceştia s-au organizat împotriva lui şi că se simte presat şi şantajat’. Nu cunoaştem încă, cu certitudine, despre ce alte publicaţii e vorba. Din partea ‘Libertăţii’, plângerea penală a politicianului PSD către procurori îi vizează pe ziariştii Mihai Toma şi Cătălin Tolontan”, a scris Tolontan, pe Facebook.

Ziarul „Libertatea” a mai relatat că primarul Daniel Băluţă a introdus în decembrie 2020 o acţiune în instanţă la Judecătoria Sectorului 2 împotriva Ringier România, compania care editează acest cotidian, şi a ziariştilor Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan. Primarul a considerat că ziarul a publicat „o serie de articole cu caracter defăimător”. Ulterior, Băluţă a depus, spune „Libertatea”, o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pe motiv că a fost discriminat „în calitate de primar”.

sursa foto: Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…