Mafia PSD n-a murit!/ Judecătoarea care a dorit să-l rejudece pe Dragnea i-a lăsat în libertate pe șpăgarii PSD spunând că n-a găsit dovezi că banii se duceau la partid!

Mafia PSD n-a murit!/ Judecătoarea care a dorit să-l rejudece pe Dragnea i-a lăsat în libertate pe șpăgarii PSD spunând că n-a găsit dovezi că banii se duceau la partid!

Mafia PSD n-a murit!/ Judecătoarea care a dorit să-l rejudece pe Dragnea i-a lăsat în libertate pe șpăgarii PSD spunând că n-a găsit dovezi că banii se duceau la partid!

Nu sunt probe că, lăsați în stare de libertate, cei 8 șefi și controlori de trafic de la Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara ar intenționa să fugă din țară, să împiedice ancheta, să comită noi infracțiuni sau să tulbure ordinea publică, a motivat judecătoarea Alexandra Rus de la Înalta Curte decizia de lăsare în libertate a acestora, potrivit motivării consultate de G4Media.ro .

FOTO 1 Extras din motivarea judecătoarei

Judecătoarea a concluzionat și faptul că, deși există probe privind colectarea de bani de către șefii controlorilor de trafic din punctele de trecere a frontierei (interceptări, declarați ale martorilor cu identitate protejată și a investigatorului sub acoperire, mărturisirea unuia dintre inculpați), nu ar fi probe clare potrivit cărora întreaga afacere ar fi fost controlată de liderii PSD și banii ar fi mers la partid.

FOTO 2 Extras din motivarea judecătoarei

Cazul controlarei de trafic care ar fi cerut șpagă de la AC/DC. În dosar a fost reținută și controloarea de trafic Elisabeta Miuțescu de la Nădlac, acuzată și în 2010 că ar fi cerut șpagă de la trupa AC/DC: câte 50 de euro de fiecare dintre cele 29 de camione cu echipamentele trupei. Formația a cântat pe 16 mai 2010 în București.

Acum, Elisabeta Miuțescu este acuzată că primit șpagă chiar de la investigatoarea sub acoperire.

FOTO 3 Extras din motivarea judecătoarei

Avocatul controloarei de trafic a explicat în fața instanței că cele 15 ceasuri Rolex nu ar fi autentice și ar fi fost cumpărate de fiica ei din Turcia pentru a le face cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Controloarea Miuțescu a cerut să fie lăsată în libertate, mai ales, că fiica ei a născut în aceste zile și a devenit bunică.

Context. În esență, procurorii DNA și ofițerii DGA-MAI susțin că șefii numiți politic de PSD la Drumuri și Poduri Timișoara ar fi primit mită între 5.000 și 10.000 pentru a angaja controlori de trafic și ar fi colectat de la aceștia între 100 și 500 de euro pe lună ca să îi mențină în funcții.

Unul dintre inculpați, Bogdan Munteanu, șef al Biroului Încasări, a recunoscut și a colaborat cu anchetatorii. El le-a relatat faptul că sumele strânse mergeau la șeful PSD Arad, Dorel Căprar, și chiar mai departe, până la Liviu Dragnea. Căprar a fost audiat luni la DNA Timișoara și a venit îmbrăcat cu o geacă cu blană de coiot de 1.500 de euro.

Același inculpat, Bogdan Munteanu, a declarat că fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ar fi fost nemulțumit că trebuia să împartă șpaga cu fostul ministru al Economiei, Niculae Bădălău, și finul lui, Marian Mina.

„Dar Grasu (Răzvan Cuc – n.r.) așa o zis atunci la… I-o zis pă față, ce bă, că voi faceți și-i duceți lui Bădălău și lui Mina”, se arată în referatul DNA.

Directorul de la Drumuri și Poduri Timișoara, Ilie Cristian Ispravnic, a fost interceptat pe 27 august, în timp ce se întorcea de la o reuniune de partid de la Caraş, la care a participat şi fostul premier Viorica Dăncilă. El a sunat un subaltern să-i spună că trebuie să angajeze neapărat o persoană, condamnată penal, pentru că e ordin de la premier. E vorba de Mirel Pascu, fost primar al Bocșei și fin al lui Florin Tapleș, fost șef PSD al SIE. De altfel, Pascu este apărat de avocatul Adrian Vilău, apropiat de Tapleș.

Cristian Ispravnic, șef DRDP Timişoara: „Uite, îs cu domnu ministru… Ă… Chestia cu Mirel și cu Lucaciu îi pă bune, îi de ordin de la doamna premier”, potrivit referatului DNA.

În acest dosar au fost puse sub acuzare 15 persoane, printre care 2 deputați PSD, Dorel Căprar, Florin Tripa și un senator PSD, Viorel Chisăliță. 8 dintre ele au fost reținute, dar lăsate în libertate de judecătoarea Alexandra Rus de la Înalta Curte.

Cine e judecătoarea Alexandra Rus. Ea a vrut să o achite pe Alina Bica și să decidă rejudecarea procesului lui Liviu Dragnea, însă ceilalți magistrați din complet i-au condamnat. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...