Mafia PSD/Contracte de la spitalul condus de Streinu Cercel pentru firma care i-a angajat fiica

Mafia PSD/Contracte de la spitalul condus de Streinu Cercel pentru firma care i-a angajat fiica

Fostul partener de afaceri într-o firmă offshore cu Adrian Streinu Cercel, Ion Berciu, a câştigat în ultimii ani contracte de milioane de lei cu spitale din întreaga ţară, inclusiv cu celebrul Institut de Boli Infecţioase Matei Balş condus de Streinu Cercel, relatează  Europa Liberă România .

Conexiunile lui Berciu cu Cercel nu se opresc aici. Astfel, fiica cea mare a lui Streinu Cercel este angajată atât la Institutul Balş, cât şi la clinica privată a familiei Berciu, care are contracte cu spitalul de stat.

Revenind la afaceri, în vara anului trecut, Institutul Matei Balş a încheiat cu firma Ducos Trading SRL două contracte cadru. Unul pentru reactivi şi consumabile, în valoare de 4.369.680 de lei şi altul, în valoare de 4.077.702 de lei pentru „consumabile terapie intensivă”, în total aproximativ 1.750.000 de euro.

Ducos Trading SRL este controlată de Ion Berciu şi Jan Ionică, fiecare cu câte 50 procente. Cotidianul  Libertatea  a dezvăluit recent că firma Ducos Trading este cea care a cumpărat de 5 milioane de euro, primiţi de la stat fără licitaţie, 1,2 milioane de măşti periculoase, pe care Unifarm le-a distribuit în spitale.

Berciu a mai deţinut o firmă, Therapy Room. Până anul trecut, Therapy Room SRL era controlată 100% de Ducos Trading. Pe 11 aprilie 2019, în acţionariatul Therapy Room intră Ioana Rodica Berciu, soţia lui Ion Berciu. Aceasta devine unic acţionar două săptămâni mai târziu după ce Ducos îi cedează părţile sociale. Potrivit datelor oficiale, firma are sediul social în cartierul Floreasca, Bucureşti. La adresa menţionată funcţionează clinica de lux Therapy Room. În categoria „echipa de medici” care deserveşte clinica privată  o regăsim  pe Anca Streinu Cercel, fiica cea mare a lui Adrian Streinu Cercel.

Articolul integral poate fi citit  aici


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...