Mafia PSD/Creştere cu 8,9% a volumului de lemn exploatat în România, în 2018 (statistică)

Mafia PSD/Creştere cu 8,9% a volumului de lemn exploatat în România, în 2018 (statistică)

Volumul de lemn exploatat raportat de operatorii economici atestaţi în exploatarea forestieră a crescut cu 8,9% în 2018, comparativ cu anul precedent, când lemnul rotund a înregistrat cea mai mare majorare în volum de exploatare, de 12,2%, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Conform datelor statistice, publicate luni, în cursul anului trecut, s-a înregistrat o creştere cu 8,8% a volumului de lemn rotund exploatat, marjă în care ponderea cea mai mare au avut-o speciile de foioase (62,8%), în timp ce speciile de răşinoase au acoperit 37,2%.

De asemenea, dintre speciile de foioase, lemnul de fag a consemnat ponderea cea mai mare, respectiv 34% din totalul lemnului rotund exploatat.

Potrivit INS, în anul 2018 faţă de 2017, s-a înregistrat o urcare cu 8,8% a volumului de lemn rotund, datorată în principal speciilor răşinoase care au avut o creştere de 12,2% cu o pondere de 37,2% în volumul de lemn rotund exploatat, precum şi speciilor de foioase, dintre care fagul şi stejarul, care au înregistrat, împreună, o creştere de 11,2%, cu pondere de 44,2% în volumul de lemn rotund exploatat.

Principala destinaţie a lemnului rotund a fost reprezentată de buşteni, în proporţie de 52,8%, urmată de lemnul pentru foc în proporţie de 34,7%, notează sursa citată.


Schweighofer și Iliescu


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski